Johanka z Arku

Dvojbalení Historické (Patriot, Johanka z Arcu)

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.




PATRIOT - z opatrného farmáře se stává legendární hrdina americké revoluce. Benjamin Franklin je mírumilovný osadník, který chce své nejbližší uchránit před krvavými hrůzami koloniální války. Když ale jeho domov v Jižní Karolíně zpustoší anglická armáda, stává se z opatrného farmáře legendární hrdina emrické revoluce.


JOHANKA Z ARKU = Počátkem 15. století krvácí Francie pod nemilosrdnými údery anglických dobyvatelů. Když sedmnáctiletá JOHANKA prokáže u dvora krále Karla VII. jisté nadpřirozené schopnosti, získá velení nad zbytky francouzské armády. její válečné úspěchy se však brzy stanou králi nepohodlnými.



Koupit DVD na Filmopolis.cz
URL : https://www.valka.cz/Johanka-z-Arku-t62098#223021 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.




JOHANKA Z ARKU - pověřena bohem vede armádu k vítězství. V sedmnácti zachránila Francii, v devatenácti ji Francie zradila. V roce 1429 přichází dospívající dívka ze vzdálené francouzské vesnice prosit svého krále s pověřením boha, aby jí dal armádu. Chce porazit nejlepší armádu světa a osvobodit zemi z politické a náboženské nadvlády. Je skutečně poslem boží vůle, jak o sobě tvrdí? Když charismatická dívka prokáže u dvora jisté nadpřirozené schopnosti, získá skutečně velení nad zbytky francouzské armády která marně obléhá Orleans. Zoufalým útokem ignorujícím základy válečné taktiky se jí podaří Angličany překvapit a za cenu velkých ztrát nakonec zvítězit. JOHANKA je šokovaná krutostí války, ale věrna svému božskému poslání spěchá s nejvěrnějšími bojovníky k hradbám Paříže, aby dokončila osvobození Francie. Král vrcholně spokojený s pozvolným obratem ve válce JOHANKU záměrně nepodpoří. Z prosté dívky se stává nepohodlná Národní hrdinka, komplikující vychytralé pikle mocipánů. Johanka je zradou vydána do rukou nenáviděných Angličanů, postavena před inkviziční soud. Podstatná část tothoto výpravného a vizuálním stylem nezaměnitelného Bessonova filmu se natáčela u nás.


Koupit DVD na Filmopolis.cz
URL : https://www.valka.cz/Johanka-z-Arku-t62098#223140 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more