Der Neunte Tag (Devátý den)

Der Neunte Tag (Devátý den) na Filmopolis.cz

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.




Abbého Henryho Kremera propustí nacisté jednoho dne roku 1942 ze živoucího pekla z koncentračního tábora v Dachau a pošlou ho domů do Lucemburku. Po pár dnech na svobodě ale zjistí, že od německých katů nedostal milost, ale že má devět dní na to, aby přesvědčil lucemburského biskupa ke spolupráci s německými okupanty. Mladý důstojník Gestapa Gebhart se snaží přimět abbého Kremera, aby vyvolal rozpor mezi lucemburskou církví a Vatikánem. Za nesplnění tohoto úkolu mu hrozí převelení do některého z vyhlazovacích táborů.


Začíná devítidenní válka mezi těmito dvěma muži, pro jednoho boj o moc, pro druhého boj o přežití. Gebhart, vysvěcený diákon, se ho nejprve snaží přesvědčit teologickými argumenty, když ale vyjednávání zklamou, musí nastoupit ráznější prostředky. Zvítězí v abbém hlase svědomí nebo hrůza z návratu do koncentráku? Scénář Eberharda Görnera ("Nikolaikirche") a Andrease Pflüglera ("Operation Rubikon") se opírá o skutečné události a o autobiografické zápisky lucemburského kněze - abbého Jeana Bernarda. Hlavní roli filmu, kněze Jeana Bernarda, ztvárnil německý herec Ulrich Matthes, kterého mohli diváci vidět ve filmu "Pád Třetí říše" v roli Goebblese.



Koupit DVD na Filmopolis.cz
URL : https://www.valka.cz/Der-Neunte-Tag-Devaty-den-t62084#222989 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more