Opravy poškozených tanků

opravy tanků ve výrobním závodě

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

V březnu 1939, po obsazení Československa, Němci včlenili do svých tankových jednotek i tanky LT vz. 35 pod označením PzKpfw.35(t) a jejich velitelskou verzi Pz.Bef.Wg.35(t) a LT vz.38 pod označením PzKpfw.38(t) a Pz.Bef.Wg.38(t). V kampani proti Polsku (září 1939) byly užívány 1. a 3. lehkou divizí a svedly řadu bojů s polským vojskem. Samozřejmě byly zaznamenány i ztráty. Větší část těchto ztrát byla opravitelná přímo u opraven Wehrmachtu, nebo byly dopraveny na opravu k výrobnímu závodu. Někde jsem viděl článek o množství opravovaných tanků ve výrobním závodě za období polské kampaně. Prosím o poskytnutí informací přímo o těchto opravách, nebo o článku o tom pojednávajícím.
Děkuji
URL : https://www.valka.cz/Opravy-poskozenych-tanku-t57901#209300 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more