Fog of War, The (Mlha války)

Dokument o ministrovi obrany USA Robertu S. McNamarovi

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

THE FOG OF WAR


Orig. název: The Fog Of War
Český distribuční název: Mlha války


Žánr: Dokumentární
Režie: Errol Morris
Hrají: Robert McNamara
Země: USA, 2003, 102 minut


Text distributora:
Bývalý ministr obrany prezidenta Kennedyho a prezidenta Johnsona, Robert S. McNamara, byl jednou z nejkontroverznějších a nejvlivnějších politických osobností 20. století. Nyní se - poprvé - setkává s oscarovým režisérem Errolem Morrisem (Tenká modrá čára), aby vám nabídl upřímnou osobní výpověď o některých rozhodujících událostech současných amerických dějin. Jako velitel nejmocnějších vojenských sil ve velmi nestabilní situaci nedávné doby McNamara nabízí nový a často překvapující pohled na bombardování Tokia, Kubánskou krizi a důsledky Vietnamské války. Díky nově vydaným rozhovorům s prezidenty Johnem F. Kennedym a Lyndonem B. Johnsonem z Oválné pracovny a zasvěcenému a osobnímu pohledu se stala MLHA VÁLKY úspěšným dokumentem i u kritiky. Podívejte se na film, který Roger Ebert (Chicago Sun-Times) nazval "mistrovským kouskem"!


Můj názor:
Viděl jsem, je to vynikajícím způsobem natočené a obsahuje to mnoho zajímavých informací, zejména o kobercových náletech za 2. světové války (McNamara sloužil ve štábu LeMaye), kubánské krizi a vietnamské válce. Konečné vyznění filmu je samozřejmě protiválečné a v některých věcech je nutné s McNamarou nesouhlasit, ale v každém případě jde o výjimečnou osobnost, jejíž hlas je třeba brát v potaz. Oscar za nejlepší dokument roku 2003 je v dobrých rukou.
Kdo se zajímáte o Nam, je to povinnost vidět. Zvlášť použité staré záznamy stojí za to ("Westmoreland žádá dalších 45 000 mužů, já doporučuji poskytnout maximálně 25 000 mužů").
Fog of War, The (Mlha války) - Obal DVD via dvdgalaxie.cz

Obal DVD via dvdgalaxie.cz
URL : https://www.valka.cz/Fog-of-War-The-Mlha-valky-t57396#207386 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.




Koupit DVD na Filmopolis.cz
URL : https://www.valka.cz/Fog-of-War-The-Mlha-valky-t57396#228195 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more