Krakov, Archeologické muzeum v Krakově

Archaeological Museum of Kraków
Muzeum Archeologiczne v Krakowie

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Muzeum Archeologiczne v Krakowie
Archeologické muzeum v Krakově



Pakliže by měl někdo zájem a čas (když by byl na návštěvě Krakowa - velmi hezkého města) doporučuji mu vřele aby navštívil Muzeum Archeologiczne v Krakowie zde najdete průřez jednotlivými obdobími od cca - 70 tis. B.C. až po cca 1300 A.D. - kromě různých zbraní - (hlavně meče, bojové sekery, kamenné sekeromlaty aj.) našli by jste zde i jiné exponáty jako jsou keramika, Kamenná Industrie atd, v jedné z větších místností pak můžete sledovat i vývoj oblečení, doplňků aj. - mužské postavy jsou zde pak většinou ve vojenském. Jinak kdyby měl někdo zájem o egyptologii - i ta zde je zastoupena (a ne skromným počtem exponátů). V rámci moderních technologií v muzeinictví zde můžete viddět na pc monitorech i animace výroby např. keramiky, odlévání kovových nástrojů (tj. i zbraní) nebo štípání kamené industrie.
V muzeu je k vidění také jeden opravdový unikát - Kamenná plastika slovanského boha Svantovíta - boha slunce, ohně, války a úrody.


Pozor zavírací den je zde SOBOTA


V neděli je vstup volný. (10-16 hod.)


www.ma.krakow.pl
URL : https://www.valka.cz/Krakov-Archeologicke-muzeum-v-Krakove-t46317#180339 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more