Sto dní na vrcholu moci - Miloslav Moulis

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Sto dní na vrcholu moci - Miloslav Moulis


Kniha zachycuje časový úsek od 1. září 1941 do 31. prosince 1941 z pohledu Německa – právě je „na vrcholu moci“
Září: Průlom k Ladožskému jezeru, je vyklizen Kyjev a Hitler vydal rozkaz k ofenzivě na Moskvu. Zakládá se koncentrační tábor Treblinka. Do Prahy přijíždí R.Heydrich, zatčení předsedy vlády A.Eliáše.
Říjen: A.Eliáš odsouzen k trestu smrti (je jediným popraveným premiérem během války). Vyklizen Kalinin a Charkov, dobyta Oděsa
Listopad: Padl Simferopol, vyklizen Kursk a Jalta. Wehrmacht je těsně před Leningradem. Britové zahájili protiofenzivu v severní Africe. Transporty Židu do Terezína.
Prosinec: Přepadení Pearl Harboru a vstup USA do války. Vylodění Japonců na Luzonu a Guamu. Protiofenziva u Moskvy, osvobození Kalininu a Kaluga. Karta se začíná obracet…



Vydavatel: Mladá fronta, edice Archiv, svazek 53, Praha 1987
23-083-87
Počet strán: 240 text, 16 stran příloh, brožované
Rozmery: 200 x 130 mm
URL : https://www.valka.cz/Sto-dni-na-vrcholu-moci-Miloslav-Moulis-t43951#173444 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more