Stuttgart - Muzeum Mercedes Benz

Mercedes-Benz Museum

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ve Stuttrgartu je od května nově otevřené muzeum firmy Mercedes Benz, které mapuje vývoj automobilů a leteckých motorů této firmy. Muzeum je umístěno v rozlehlé budově v několika patrech a po vstupu jste vyvezeni výtahem do nejvyššího patra kde jsou nejstarší exponáty. Odtud potom sestupujeme po šroubovici kterou tvoří chodníky směrem dolů a tak se přemisťujeme mezi jednotlivými expozicemi. Rád bych upozornil že ze šroubovice vždy odbočuje na opačnou stranu druhý chodník který vede do sálu s raritami které pro danou oblast něco znamenají. Kolega tohle nezjistil a tak mu třeba „papamobil“ zůstal utajen. Součástí expozice je i jedno letadlo, řada leteckých motorů Daimler-Benz z období války, kromě známých osobních aut je součástí i řada náklaďáků (včetně jednoho na dřevoplyn) dále pak samozřejmě i řada vozů závodních kterými expozice končí (tahle část je nazvána stříbrné šípy) . V muzeu se dá fotit bez omezení a vzhledem ke světelným podmínkám počítejte že budete často potřebovat blesk. Součástí muzea je i stylová kavárna a restaurace. Prohlídka je na několik hodin (já zde byl cca 3 hodiny a klidně bych vydržel i déle). Mezi jednotlivými patry se dá pohybovat i výtahem jehož kabina je vždy vedle středové galerie, můžete se tedy i vrátit zpět k něčemu co vás zaujalo aniž byste šli „proti proudu“. Samozřejmostí je prodej suvenýrů ve vstupní hale. Muzeum je precizně organizováno a personál mluví německy a anglicky. Sice se nejedná o vojenské muzeum ale za návštěvu stojí a mohu ho jen doporučit už jen pro řadu rarit které jsou zde k vidění jako jsou třeba pancéřový vládní mercedes, pokud mercedesu o „lidový vůz“ podobný pozdějšímu VW nebo třeba prototyp známého Unimogu.
Adresa je : Mercedes-Benz Museum
Mercedesstraße 100
70372 Stuttgart
tel : +49 (0) 711 - 17 30 000
web : www.mercedes-benz.com
URL : https://www.valka.cz/Stuttgart-Muzeum-Mercedes-Benz-t43681#172748 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Několik fotek na vlastní muzeum a nejstarší exponáty
URL : https://www.valka.cz/Stuttgart-Muzeum-Mercedes-Benz-t43681#172749 Version : 0
A few more photos of the exhibits
URL : https://www.valka.cz/Stuttgart-Muzeum-Mercedes-Benz-t43681#172750 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ještě několik rarit, tentokrát automobilních.
URL : https://www.valka.cz/Stuttgart-Muzeum-Mercedes-Benz-t43681#172751 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more