Mulhousy - Automobilní muzeum

Collection Schlumpf

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Nejedná se sice o vojenské muzeum ale protože jde o muzeum technické a může tedy být při návštěvě oblasti Alsaska navštíveno rozhodl jsem se ho zmínit. Muzeum vzniklo vlastně podvodem když bratři Schlumpové použili peníze od státu (ale i své) na nákup vozů především značky Bugatti ale i dalších místo na přestavbu továrny (původně měly být peníze použity na modernizaci továrny). Po zjištění skutečného stavu, tedy že v továrně místo strojů stojí několik set historických vozů, byla snaha sbírku rozprodat, naštěstí nakonec stát (tedy Francie) sbírku převzal a dluhy dalších věřitelů proplatil. V bývalé továrně tak vzniklo jedno z největších automobilních muzejí na světě (francouzi tvrdí že je největší ale pravděpodobně nemají úplně pravdu). Většina vozů stojí v bývalé hale což má výhodu ve fotografování kdy není nutné používat blesku, expozice je opravdu veliká a vozů zde stojí několik set, počátkem jsou vozy s parním pohonem, poslední jsou pak sportovní vozy včetně řady formulí 1. v samostatné hale stojí luxusní vozy (jako třeba Bugatti Royale) zde je ovšem značná tma a blesk zde tedy využijete pokud chcete získat aspoň trochu slušné fotky. Samostatně jsou vystaveny moderní vozy Bugatti (spíše asi studie). Součástí je i předvedení jak se vozy vyráběly a obchod s upomínkami. Na prohlídku si rezervujte dost času já ji za cca 3 hodiny sice prošel ale na pořádnou prohlídku bych potřeboval o dost víc času a to nejsem automobilní fanda. Parkoviště je přímo před muzeem, vstup je 10 euro, a focení není nijak omezeno. V expozici jsem našel především francouzské a německé vozy, české vozy jsem nenašel stejně jako žádný americký vůz. Osobně bych návštěvu doporučil.
URL : https://www.valka.cz/Mulhousy-Automobilni-muzeum-t43071#170363 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more