Noční hlídka - Sergej Vasiljevič Lukjanenko

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Noční hlídka
© 1998 by Sergej Vasiljevič Lukjaněnko
Translation © Libor Dvořák, 2005
Cover © Milan Fibiger, 2005
© TRITON 2005


ISBN 80–7254–671–6 (Triton)
ISBN 80–7203–686–6 (Argo)


Nakladatelství Triton, Vykáňská 5, 100 00 Praha 10
www.triton-books.cz
Nakladatelství Argo, Milíčova 13, 130 00 Praha 3
www.argo.cz


Obal (zväčšený):
URL : https://www.valka.cz/Nocni-hlidka-Sergej-Vasiljevic-Lukjanenko-t42379#167101 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Citace :

Úvod knihy: Tento text byl k šíření schválen jakožto napomáhající věci Světla
Noční hlídka
Tento text byl k šíření schválen jakožto napomáhající věci Tmy
Denní hlídka



Kniha v troch príbehoch rozpráva o osudoch bieleho mága Antona Gordeckého, spočiatku radového kancelárskeho pracovníka (programátora) Nočnej hliadky (organizácia Svetlých (tých "dobrých") dozerajúca na činnosť Temných (tých "zlých" v noci)), na konci príbehu už mocného mága, ktorý je ochotný zamiešať karty vo večnom boji Svetla a Tmy.


Na základe knihy bol nakrútený aj film "Noční hlídka".


Voľné pokračovanie knihy je "Denní hlídka" a "Šerá hlídka".


Citace :

Mezi námi žijí Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy. Legenda vypráví o dávném dnu, kdy jejich armády sváděly krvavý a nelítostný boj. Síly byly vyrovnané a ani jedna strana nedokázala zvítězit. Aby jejich boje nezničily celý svět a rovnováha přitom zůstala zachována, uzavřeli Dohodu. Světlí drží Noční hlídku a bdí nad činy Temných, vojáci temnoty mají Denní hlídku, která dohlíží na činy Světlých. Obě strany se vzájemně respektují a svět je ušetřen nejhorších katastrof.Křehká rovnováha byla udržována po celá staletí, ale starodávné proroctví mluví o příchodu „velkého jiného“, který bude sveden temnou silou, zničí rovnováhu a uvede svět do nové, ještě strašlivější války. Ten čas právě nastává...
URL : https://www.valka.cz/Nocni-hlidka-Sergej-Vasiljevic-Lukjanenko-t42379#167102 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more