Iron Eagle I - Železný orel 1

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.




OCELOVÝ OREL - příběh o velké odvaze, neobyčejném přátelství a předurčení vzdorovat všem překážkám. 18tiletý Doug Masters(Jason Gedrick) pilotuje letadlo déle, než řídí auto. Jeho otec - špičkový vojenský pilot, byl během vojenského konfliktu na Středním Východě sestřelen a uvězněn. Americká vláda je bezmocná. Doug si spolu s vojenským veteránem (Louis Gossett, Jr.) "vypůjčí" vojenské letadlo a společně se vydají na nebezpečnou misi s cílem vysvobodit otce a vrátit se jako hrdinové a muži.


Koupit DVD na Filmopolis.cz
URL : https://www.valka.cz/Iron-Eagle-I-Zelezny-orel-1-t41049#223200 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

V roce 1986 natočený letecký film, točený v Izraeli, v rytmu disco za režie S.F.Furie v hlavních rolích pubelescenta Dong Masterse (hraje Jason Getrick), stihacího pilota F-16tky "na zapřenou" čerstvě ukončivšiho maturitu, kterému kdesi nad Středozemním mořem sestřelí otce a za pomocí party pubelescentů - dětí profesionálních vojáků letecké základny - se rozhodne vyřešit diplomatický incident Ameriky - vlastní akcí. Za pomoci plukovníka CH. "Chappyho" Sinclaira (více známý černošský herec - Luis Gossett Junior) - veterána vietnamské války se zmocní plně vyzbrojených dvou dvoumístných stihaček F-16 a letí kdesi do oblasti severní Afriky, kde vládne militantnímu režimu nejmenovaného státu "Colonel" Nahir Nakesh (snad parodie na kadáfiho režim). Sledujeme postupně všechny fáze příprav k letu, výcvik a samotnou akci se spoustou leteckých soubojů typu "Top Gun". Americké F-16 v psích soubojích s izraelskými Kfiry. Dnes v době počítačových her a simulací se nám nezdá celý příběh až tak fantasmagorický jakým v devadesátých letech nesporně musel být. Škoda, že celkem výborně natočené letecké akce kazí typické "chyby střihu" kdy při vzletu má letoun jiné podvěsy a výzbroj než za letu a při přistání - naopak. Výborný letecký film - který zahájil celou serii pokračování ovšem už bez hlavního hrdiny - v dalších dílech nahradili nesporně brilantního Jasona Gedrika - jiní herci.
URL : https://www.valka.cz/Iron-Eagle-I-Zelezny-orel-1-t41049#158062 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Tak tohle je film na kterém jsem vyrůstal.Ještě mu v té době sekundovalo pokračování Iron Eagle II a Top Gun.Kfiry nemají chybu a i příběh docela ujde.


A propo:Všimli jste si že Kfir je ve filmech nejvícekrát likvidované letadlo?
URL : https://www.valka.cz/Iron-Eagle-I-Zelezny-orel-1-t41049#161199 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more