Kettenkraftrad

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Předpokládám,že oba mluvíme o německým Sd.Kfz. 2 Kettenkraftrad Wink ,záleží na tom co od stavebnice čekáš,jak zkušený jsi modelář a o peníze jak víme jde vždy až na 1. místě Laughing .Já mám Tamiyu je to starší model ale po pár úpravách to není nejhorší a nestojí tak moc.
URL : https://www.valka.cz/Kettenkraftrad-t39469#149766 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

To Zbycho: on to chce jako dárek pro zkušeného modeláře (asi chápu dobře - svého švagra) a sám jako člověk asi od toho očekává jediné: co největší radost obdarovaného/investované prostředky kupujícího v dobrém, resp co nejlepším poměru...
Dokonce má jasno do té míry, že ví, že to má být pětatřicetina (a do osmačtyřicetin jeho švára nedělá) a asi už prolezl nějaký ten obchod, když tuší, že něco je předražené...


Takže já k zadavateli otázky mám jen jedno:
Tamiya je opravdu velmi stará a tomu odpovídá dobová technologie výroby, která z dnešního pohledu už neodpovídá a je svázána s chybičkami a nepřesnostmi proti originálu (předloze). Na druhou stranu se staví rychle a opravdu se dá použít za cenu jistého úsilí. Tamiya dělá jeden model jako reedici, v níž je kromě vlastní kolopásové motorky přívěs, rádiostanice a figurky vojáčků...
Pak je ve hře (snad už kromě hraček jen) Dragon, ten je podstatně novější, tudíž jistě bude mít víc dílů (tedy bude dávat modeláři více prostoru při stavbě) a snad bude mít vychytaná nějaká ta zjednodušení oproti Tamce (určitě má třeba správně dělená kola a taky článkové pásy), určitě bude dražší a mám nepříjemný pocit, že bude hůře dostupná. Pokud se nepletu, tak Dragon dělá/dělal více verzí... třeba spojařskou s bubny kabelu a tahač s Püppchenem (vrhač raketových střel)...
Bohužel, nemohu říct více - pokud bych se měl rozhodnout, tak osobně bych šel do některého z těch modelů od Dragonu i za cenu jistě vyšších nákladů, znovu však opakuji, obávám se, že modely v současnosti možná nebudou dostupné. Kurzívu neberte na vědomí - podle obchodu jsou oba modely k dispozici zde na obchodu války.cz - stačí ověřit u Admina.
URL : https://www.valka.cz/Kettenkraftrad-t39469#149771 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

palič:omlouvám se ,že jsem neprovedl analýzu na téma obdarovaný/obdarovatel...pokuď se věci mají jak píšeš tak souhlasím s volbou od Dragona,ten je v dnešní době asi nejlepší.Vyrábí se ve dvou variantách :v jedné je za Kettenkraftrad připnut Raketenwerfer 43 Puppchen a ve druhé variantě se jedná o spojovací verzi s špulkami "Feldkablů". Obě dvě stavebnice se dají pořidit za zhruba 650 Kč.Mně osobně se více líbí ta spojařská verze - je prostě zajímavější než obyčejný tahač z kanónem ve verzi první.Ale to už je věc vkusu.
URL : https://www.valka.cz/Kettenkraftrad-t39469#149774 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

mam to tedy brat za vyreseni Vaseho dotazu ? nez jsem dostal fundovane odpovedi, kolegove uz vam tu odpovedeli primo, tak je to asi nejobjektivnejsi Very Happy Pokud tedy budete mit zajem o nektery z typu, staci rict.
URL : https://www.valka.cz/Kettenkraftrad-t39469#149877 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more