dovoz naboju pro osobní potřebu

Nákup nábojů v zahraničí....

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Nákup nábojů v zahraničí...Absolovoval jste to nekdo - ne v komerční rovině?!!? Jsme přece v EU...
URL : https://www.valka.cz/dovoz-naboju-pro-osobni-potrebu-t39190#148191 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Sice ne náboje, ale už jsem kupoval pár zbraní na Slovensku a postup bude obdobný:
1. Musíš vědět kolik jaké munice chceš kupovat (myslím, že včetně výrobce) a přes který hraniční přechod pojedeš.
2. Zajdeš na příslušné Okresní ředitelství policie ČR, odbor zbraní, kde si vyzvedneš formulář "Žádost o vydání průvodního zbrojního listu"
3. Formulář vyplníš, doneseš na policii společně s kolky (myslím, že 50Kč za každý druh munice)
4. Policisté ti vystaví "Průvodní zbrojní list" (je to dvojlist A5), s kterým se vypravíš do ciziny.
5. V cizině se s prodejcem dohodneš o koupi nábojů a zajdeš na příslušné ředitelství policie, kde ti vystaví (opět po zaplacení poplatku) průvodní zbrojní list té dané země (chtějí přitom vidět náš průvodní list). Teprve potom ti prodávající může náboje fyzicky předat.
6. Na hranici oznámíš policistům obou států převoz munice. Zahraniční policie ti zahraniční průvodní list odebere a naše policie odtrhne druhý list a na první ti dá razítko.
7. Nevím, jak je to u nábojů, ale se zbraní musíš do 5-ti (nebo 10-ti ??) dnů opět dostavit na příslušné ředitelství policie k zaregistrování zbraně.


POZOR: zahraniční policie (s výjimkou Slovenska) po tobě určitě bude chtít úřední překlad českého průvodního listu!
URL : https://www.valka.cz/dovoz-naboju-pro-osobni-potrebu-t39190#148202 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more