Letecká válka v Iráku - Tim Ripley

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Tim Ripley - Letecká válka v Iráku


Vydalo nakladatelství Baronet v Praze 2005
Přeloženo z anglického originálu Air War Iraq vydaného nakladatelstvím Pen and Sword Aviation, Barnsley v roce 2004
Český překlad Milan Hušek


Fotožurnalista Tim Ripley popisuje pomocí krátkých článků, rozhovorů a fotografií životně důležitou roli, kterou letectvo hrálo v poslední válce v Zálivu, jež svrhla vládu Saddáma Husajna. Dokumentuje úkoly, které mělo americké, britské a australské letectvo v jednotlivých oblastech bojiště. Popisuje mnoho misí, v nichž měla letadla za úkol přesným bombardováním zničit strategické cíle, podporovat pozemní jednotky, provést utajené výsadky, zásobovat bojiště a chránit vojenské jednotky i civilní obyvatelstvo. Objasňuje všechny formy letecké aktivity v chronologickém pořadí skutečných bojových událostí. První údery na Bagdád, obsazení Basry a rychlý postup na hlavní město jsou dokumentovány dramatickými záběry z první linie.
Kniha se nezabývá otázkou, proč Amerika, Británie a Austrálie šly do války proti Iráku.
V závěru knihy jsou zveřejněny tabulky ztrát vzdušných sil koalice a množství použité munice, včetně seznamu leteckých jednotek účastnících se této války.


Vřele doporučuji všem leteckým nadšencům a modelářům, protože fotografie v knize jsou opravdu skvělé a mnohdy ukazují odlišnosti markingu jednotlivých letounů účastnících se konfliktu.


Cena knihy: 379,- Kč
URL : https://www.valka.cz/Letecka-valka-v-Iraku-Tim-Ripley-t37541#141502 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more