Last Casle, The (Poslední hrad)

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Na trhu se nenápadně objevil vynikající triler z prostředí vojenské věznice současnosti kdesi v Americe. Velí ji samolibý a arogantní plukovník Winter (James Gandolfini), tvrdě a zkušeně, ale používá nefér metod - hraje si s lidmi...kterými ovšem opovrhuje, takže jeho hry končí občas něčí smrtí. Jednoho dne nastoupí k výkonu trestu zatrpklý a stárnoucí generál Irwin (Robert Redford), který je naneštěstí mnohem lepší hráč, taktik i stratég ...a napětí mezi oběma muži začne pomalu stoupat. Od začátku známe jen možné kroky toho mladšího a hloupějšího z nich, ale v okamžiku, kdy se vězněný generál - veterán vietnamské války - rozhodne převálcovat zdánlivě všemocného velitele věznice - tušíme, že mu to vyjde...třebaže nám poněkud pracně gradující scénář "dobývání hradu" připraví řadu překvapení. Přes vynikající výkony obou hlavních představitelů - měli všichni co dělat aby udrželi akci na malém prostoru prakticky vězeňského dvorku v pohybu, o čemž světčí i spousta vypuštěných scén. Film nekončí "hapyendem" jako jiné podobné filmy z vězeňského prostředí od kterých si vypůjčil několik klišé, což mu ovšem neubírá na zajímavosti. Lze vřele doporučit ke zhlédnutí.... zrežíroval jakýsi Rod Lurie r.2003
URL : https://www.valka.cz/Last-Casle-The-Posledni-hrad-t33701#122973 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Plně souhlasím, jeden z nejlepších filmů tohoto typu.
URL : https://www.valka.cz/Last-Casle-The-Posledni-hrad-t33701#135409 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more