Leo Turnovský

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Kdysi se tady někdo sháněl po informacích ohledně Lea Turnovského. Tuším to byla Kristýna. Tož pomni, že se nám podařilo objevit člověka, který s panem Turnovským létal v posádce. Zatím však víme pouze tolik, že: "Druhým, o němž chci uvést pár slov, byl Leo Turnovský. Byl to podivín, malé postavy, který mluvil vždy a jen spisovnou češtinou a každého při pohřešku proti jazyku opravoval. Trochu se stranil ostatních a měl své vlastní zájmy. Byl poněkud potrhlý tak, jak se knižně popisují profesoři. Jinak jsme ho všichni měli rádi, i když jako navigátor se dopustil někdy chyb, které mohly mít i fatální důsledky. Nicméně své "řemeslo" zjišťování polohy letadla a určení kursu, kterým se má letět, ovládal dokonale..."
URL : https://www.valka.cz/Leo-Turnovsky-t32694#118208 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more