Roman Warfare - Adrian Keith Goldsworthy

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Goldsworthy, Adrian Keith: Roman Warfare, London (Cassel), 2002, 240 stran.
ISBN: 0-304-36265-4


Roman Warfare od Adriana Goldsworthyho je vynikající úvod do studia římského vojenství pro běžné čtenáře a začátečníky. Autor se zde nezaměřuje podrobněji na konkrétní aspekty římského vojenství, ale podává obecný přehled vývoje římského válečnictví od doby královské až po rozpad římské říše v 5. století našeho letopočtu. Čtenář se dozví o hlavních proměnách římské armády v průběhu času, získá základní přehled o organizaci, výzbroji, taktice i strategii mocných legií a nalezne zde i stručné popisky hlavních tažení a bitev.
Kniha obsahuje velké množství barevných fotografií, obrázků, map a plánků bitev. Na konci najdeme zajímavé dodatky zabývající se většinou strukturou a organizací vojenských jednotek, krátký slovníček pojmů a stručné údaje o hlavních římských vojevůdcích a antických autorech píšících o římském válečnictví.
Nechybí ani stručná výběrová bibliografie, která je členěná podle jednotlivých kapitol, aby tak čtenáři usnadnila orientaci a získávání dalších informací, a samozřejmě index.


Vydání této knihy z roku 2000 si mohou anglicky čtoucí zájemci vypůjčit v Národní knihovně v Praze.
URL : https://www.valka.cz/Roman-Warfare-Adrian-Keith-Goldsworthy-t31224#112516 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more