Mesinská silnice - Johannes Steinhoff

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Mesinská silnice - Johannes Steinhof


"Druhej leteckej armáde.
Spoločne so stíhačmi vo Francúzsku, Nórsku a Rusku sa pozerám s opovrhnutím na stíhačov na juhu. Vyžadujem okamžité zlepšenie a očakávam, že všetci piloti prejavia viac bojového ducha. Pokiaľ nenastane toto zlepšenie, musí lietajúci personál-od veliteľa nižšie- počítať s tým,že bude odvolaný a nasadený asko pešiak na východnom fronte.
Goring, ríšsky maršál."


Tento rozkaz obdržal 12.7.1943 veliteľ JG 77 Johannes Steinhof, ako dôkaz nespokojnosti ríše so situáciou v Stredomorí, konkrétne obranou Sicílie, ktorá bola vtedy cieľom spojeneckých náletov a následne tiež invázie. Steinhof opisuje boj nemeckých a talianskych stíhačov proti presile spojeneckých lietadiel a hlavne útoky na "štvormotoráky".
Táto kniha je veľmi zaujímavá z toho pohľadu,že Steinhof počas WWII bojoval na takmer všetkých bojiskách. Bojoval vo Francúzsku, v Rusku, vzlietal proti nočným bristkým náletom na Nemecko a napokon v Severnej Afrike a v Taliansku. Porovnáva tieto bojiská a uvedomuje si,že Nemecko vojnu prehrá. Stretol sa párkrát s Goringom a tak opisuje aj jeho,muža,ktorý velil nemeckému letectvu.
Skutočne sa jedná o zaujímavú knihu, sú tu popísané aj isté fégle ktoré používali stíhači. Proste pre záujemcov o letectvo zaujímavá kniha Wink


Exclamation "Veliteľov stíhačov na Sicílii.
Letci, ktorí sa zúčastnili na odrážaní bombardovacieho náletu na mesinskú cestu, zklamali. Z kadžej letky zúčastnenej stíhacej skupiny obžalujte jedného pilota pred vojnovým súdom pre zbabelosť pred nepriateľom.
Podpis: Goring, ríššsky maršál" Exclamation


Vydalo: Nakladateľstvo Mustang s.r.o
edícia Pilot, zväzok 13
Plzeň 1994, vydanie 1.
ISBN 80-85831-35-X
URL : https://www.valka.cz/Mesinska-silnice-Johannes-Steinhoff-t30955#111593 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Haspeklo, dobrý popis, celkom ma tá kniha zaujala, v knižnici som ju už síce videl, ale ešte sa ku mne nedostala. Takže keď tam pôjdem najbližšie, už viem, čo si vypožičiam.


A bola tam aj nejaká ďalšia kniha od Steinhoffa, asi pokračovanie tejto, lebo na obale bol Messerschmitt Me 262.
URL : https://www.valka.cz/Mesinska-silnice-Johannes-Steinhoff-t30955#111627 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Tak to som rád,že som ti pomohol Very Happy Ja som sa k nej tiež dostal v knižnici. Len neviem či tam sú aj nejaké obrázky,lebo predomnou už ju mal niekto požičanú a životnosť obrázkov býva minimálna Evil or Very Mad
Ale dobré veci sú tam, človek sa dozvie kdečo o Messeroch,alebo zaujímavé je ako Nemci prchali z Afriky s mechanikmi natlačenými v chvoste lietadla.
No vidíš,dobre,že si napísal,som zabudol dopísať ISBN a také Very Happy
Ale či to je pokračovanie to neviem,ale ak je tak potom napíše či stojí za to Wink
URL : https://www.valka.cz/Mesinska-silnice-Johannes-Steinhoff-t30955#111715 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ta knížka s tou "dvěstešedesátdvojkou" se jmenuje "V poslední hodině" tyto dvě knížky vydalo tuším jen nakladatelství Mustang (edice Pilot) a to zřejmě obě dvě jen dohromady - mám doma vydání kde jsou tyto dvě knížky ve společném pevném obalu.
ISBN 80-85831-43-0 (V poslední hodině)
ISBN 80-85831-44-9 (soubor)
Cena tehdy byla 209 Kč ... za kolik se mi to podařilo koupit mě už nevím.
Vzhledem k tomu, že je v každé knize uvedena cena 99 kč (to byly tehda ceny ...) možná byla část z 10 000 výtisku - kniha prodáváno samostatně ...
URL : https://www.valka.cz/Mesinska-silnice-Johannes-Steinhoff-t30955#111770 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more