Brin, Benedetto

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

ministr námořnictva Benedetto Brin


(1833-1898)


Benedetto Brin se narodil 17. května v Turíně a do svých 40 let pracoval jako námořní inženýr. V roce 1873 admiral Saint-Bon, ministr námořnictva, ho jmenoval do funkce náměstka ministra. Saint-Bon navrhl nový typ lodí a Brin na základě jeho návrhu vytvořil plán-s a poté dohlížel na jeho realizaci. S příchodem levice v roce 1876 byl Brin jmenován Depretisem (ministerský předseda v letech 1876 - 1878) ministrem námořnictva. V této funkci nadále pokračoval v Saint-Bonově programu, který zvětšil a dokončil takovým způsobem, že položil základ prvního organizováného plánu na rozvoj italské flotily.


Obrovské pancéřové lodě Italia a Dandolo byly jeho prací. Poté však tento typ lodí zavrhl pro menší a rychlejší plavidla typu třídy Garibaldi (Varese, Francesco Ferruccio, Giuseppe Garibaldi). Díky jeho iniciativě Italský námořní půmysl zaznamenal velký pokrok. Během jeho 11 let ve funkci ministra námořnictva uspěl v budování velkých loděnic, továren na výrobu lodních motorů a hutí vyrábějící pancíř, ocelové pláty a děla.V roce 1892 vstoupil do Giolittiho (ministerský předseda v letech 1892 - 1893) vlády jako ministr zahraničí. Doprovázel itaského krále a královnu do Postupimi. Ve Francii ukázal i svou špatnou stránku. Při příležitosti masakru italských dělníků v Aigues-Mortes. Brin zemřel 24. května 1898, v době kdy byl v Rudinově vládě ministrem námořnictva. Je považován za tvůrce italského námořnictva.
URL : https://www.valka.cz/Brin-Benedetto-t29986#107748 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more