Fridrich III.

HRR

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Císař římský Fridrich III., vévoda štýrský, korutanský a kraňský


- vládl v letech 1452 - 1463



Fridrich III. zvaný "poslední rytíř" a je považován za posledního středověkého panovníka na římském trůnu, se v roce 1439 stal hlavou habsburského rodu a po smrti svého bratra Albrechta VI. roku 1463 také pánem dědičných rodových držav. Přesto své postavení musel obhájit proti příbuzným a šlechtě.


Při hájení svých zájmů se opíral především o podporu církve a papeže Mikuláše V. a svých cílů dosahoval diplomacií a sňatkovou politikou. Svatba jeho syna Maximilána I. s Marií Burgundskou, dědičkou vévodství, patří k jeho největším úspěchům, který částečně vyvážil neúspěchy v boji s Matyášem Korvínem o uherskou korunu.
Fridrich III. - Manželka císaře Fridricha III. a matka císaře Maximilána I.

Manželka císaře Fridricha III. a matka císaře Maximilána I.
URL : https://www.valka.cz/Fridrich-III-t28414#99641 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

narozen: 1415


1424 - vévodou štýrským, korutanským a kraňským
1440 - zvolen římskoněmeckým králem
1442 - poručníkem Ladislava Pohrobka
      1457 - po jeho smrti zdědil Rakousy = spojil rakouské země
1452 - korunován císařem římským


zemřel: 1493


v rak. zemích - jako Fridrich V.
římskoněm. král - jako Fridrich IV.
římský císař - jako Fridrich III.
URL : https://www.valka.cz/Fridrich-III-t28414#103648 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more