True Lies (Pravdivé lži)

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Vynikající triller-komedie od Jamese Camerona v akčním obsazení "manželské" dvojice Arnold Schwarzenegger - Jamie Lee Curtis.
Kontruje velmi dobře Tia Carrere, custod a sběratelka umění, která pašuje jaderné zbraně do USA pro "Karmínový džihád". Pod pláštěm šťastného manželství prodejce počítačů se sekretářkou právnické firmy vede Harry Tasker, bývalý pilot Harrieru u US Marine, ten pravý život - špičkového agenta tajné služby Omega (jejího šéfa hraje ve skvělém štěku - fantasticky zjizvený stárnoucí Charlton Heston) - zaměřené na boj proti islámským teroristům. Jamie, kterou život ze stále nepřítomným manželem už trochu nudí ... naběhne na lest notorickému lovci skalpů - jinak prodavači ojetých aut - hrajícího si na záhadného "agenta". Tuto situaci rozehraje James Cameron ve skvělou akční komedii plnou speciálních efektů ale také humoru. Po demaskování vznikajícího vztahu zneužívá Harry svých možností odposlechů a sledování (jak aktuální i v realitách ČR) a pokusí se dopátrat pravdy - má parohy nebo ještě né...zapomíná však na pracovní závazky a brzy bojuje nejen
o manželství ale i o život obou. Je příšerné jak je celá situace dnes - kdy uplynulo cca pět let od natočení tohoto skvělého filmu - aktuální.
Teroristé propašují hlavice ruských raket SS-20 na Floridu a jednu dokonce pro výstrahu odpálí... a unesou i Harryho puberťácky frustrovanou náctiletou dceru - to jim ovšem neprojde, Harry se zmocní kolmostartujícího letounu Harrier a jde jim to nandat do mrakodrapu kde se uchýlili...
Můj nejoblíbenější film, už stárnoucí superkulturista Arnold v roli, která mu vždy sedí - superman s trochou komiky a skutečně občas jakoby na nás mrkal Terminátor i s jeho proslulými krátkovětnými bonmoty.
Víte Arnoldovi tak nějak věřím, že dokáže rozmlátit porcelán záchodků spolu s kulturistickými Araby, zastavit jezdce a pronásledovat na koni motorkáře hotelovými halami a nakonec i skleněným výtahem... v tomto typu rolí je prostě muž na svém místě. Kde přece jen trochu selže - je závěrečná scéna - to tango je příšerně toporné, s letounem Harrier tancuje o poznání lépe.
Skvělý film - v dostání v prodejnách levných knih - s českými titulky.
URL : https://www.valka.cz/True-Lies-Pravdive-lzi-t22767#86179 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more