Otto Skorzeny duben 1945

Otto Skorzeny April 1945

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dobrý den
Omlouvám se, ale jsem tady poprvé tak snad nic neporušuji.
Zajímá mne Otto Skorzeny a narazil jsem na nějaké nesrovnalosti ve zdrojích, které mám. Ocenil bych jakoukoli informaci o Skorzenym v dubnu 1945, hlavně jakákoli informace kde se nacházel ve vztahu ke konkrétnímu datu. Jiná období mne nezajímají.
Ve své knize "Mé velitelské operace" píše, že jel do Kroměříže pro své spolubojovníky aby jim zachránil život a odvezl je do Alpské pevnosti. 11. dubna poslal telegram z Vídně (vše nasvědčuje tomu, že dnes 11 dubna bude Vídeň dobyta). 16 dubna byly vypáleny Paseky a Prlov, velitelé akce později tvrdili, že Skorzeny byl přítomen, ale jsou o tom pochybnosti. Koncem dubna už byl bezpečně v Alpách, ale to období mezi 11.4 a 26.4. (kdy už je bezpečně v Alpách a přebírá tam nějaké fondy) je pro mne záhadou. Americkým vyšetřovatelům tvrdil, že z Vídně jel přímo do Alp, že protektorát jej nezajímal. Některé indicie v mých podkladech mi ale signalizují, že lhal.
Má někdo nějaké informace? O výpovědi pana Housky vím, i když ji mám jenom převyprávěnou. Kdyby měl někdo doslovný přepis byl by "very welcome".
Moc děkuji za jakoukoli reakci.
URL : https://www.valka.cz/Otto-Skorzeny-duben-1945-t205059#582468 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more