Identifikace poválečných československých uniforem [cca 1955 - 1965?]

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dobrý den, prosím někoho znalejšího o pomoc s identifikací několika nalezených vojenských stejnokrojů ČSLA.
Budu vděčen za každý střípek informací, neboť o tomto období nevím prakticky nic.
Identifikace poválečných československých uniforem [cca 1955 - 1965?] - 1) Značení je po reformě, materiál odpovídá blůze vz. 62, ale vykrojení klop a nabírané spodní kapsy neodpovídají. Slyšel jsem tomu říkat přechodný vzor, ale nikdy jsem o tom nikde nic nečetl. 
Neznačeno.

1) Značení je po reformě, materiál odpovídá blůze vz. 62, ale vykrojení klop a nabírané spodní kapsy neodpovídají. Slyšel jsem tomu říkat "přechodný vzor", ale nikdy jsem o tom nikde nic nečetl.
Neznačeno.

Identifikace poválečných československých uniforem [cca 1955 - 1965?] - 2) Identifikoval jsem to jako blůzu polního stejnokroje vz. 45 s distinkcemi vojína dělostřelectva, je to správně? Nárameníky jsou polotuhé a bez dírek po jakýchkoliv odznacích. 
Značeno × 58.

2) Identifikoval jsem to jako blůzu polního stejnokroje vz. 45 s distinkcemi vojína dělostřelectva, je to správně? Nárameníky jsou polotuhé a bez dírek po jakýchkoliv odznacích.
Značeno × 58.

Identifikace poválečných československých uniforem [cca 1955 - 1965?] - 3) Vypadá to stejně, jako 2), avšak nárameníky jsou bez lemu a jsou měkké + chybí výložky. Nevím, co to znamená. 
Značeno × 57.

3) Vypadá to stejně, jako 2), avšak nárameníky jsou bez lemu a jsou měkké + chybí výložky. Nevím, co to znamená.
Značeno × 57.

Identifikace poválečných československých uniforem [cca 1955 - 1965?] - 4) Takovou ušanku jsem viděl leda na jedné fotce. Předpokládám, že to není vz. 55, neboť je z česané příze (kopřivák) a ne soukenná. Vepředu na čele jsou stopy po dírkách a kožešina vypadá, že na ní byl připnut státní znak - pavéza - ve velké verzi. 
Značeno × 56.

4) Takovou ušanku jsem viděl leda na jedné fotce. Předpokládám, že to není vz. 55, neboť je z česané příze ("kopřivák") a ne soukenná. Vepředu na čele jsou stopy po dírkách a kožešina vypadá, že na ní byl připnut státní znak - pavéza - ve velké verzi.
Značeno × 56.

URL : https://www.valka.cz/Identifikace-povalecnych-ceskoslovenskych-uniforem-cca-1955-1965-t201885#576716 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Prvá fotografia strihom zodpovedá tomu, čo popisuje predpis Int-4-1 z roku 1959 - viď http://www.csla.cz/vystroj/dustojnici.htm. Len označenie druhu vojska a hodnosti je novšie.
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-povalecnych-ceskoslovenskych-uniforem-cca-1955-1965-t201885#576728 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more