Prosba o informace o dědečkovi, legionáři

Legionáři v Jižní Evropě

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dobrý den,
prosil bych nějaké informace o svém dědečkovi kpt. ing Josefu Petrákovi legionáři z Boca Kotorské, Černé Hory a Haliče. Pracoval údajně u ženijního praporu a stavěl mosty.
URL : https://www.valka.cz/Prosba-o-informace-o-dedeckovi-legionari-t195469#562815 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Vážený pane kolego,
pochybuji, že váš předek byl legionářem v rakouskouherském přístavu Boka Kotorská. I když je možné, že z tohoto místa sběhl k Srbům, nebo k Italům. Většina legionářů je dohledatelná v elektronických databázích VÚA.


Byl-li námořníkem, tak jej po první světové válce mohl evidovat i některý ze spolků s názvem podobným tomuto: Obec bývalých námořníků - revolucionářů a účastníků Jadranského odboje. Pokud je mi známo, tak tyto spolky nebyly počítány mezi "legionářské" a jejím členům byla upírána spoluúčast na svržení Rakouskouherska.


Bližší údaje o svém předku, můžete získat i ze služných a kvalifikačních listin, které jsou uloženy v pražském VHA a v rakouském Kriegsarchivu.


Odkazy
http://www.vuapraha.cz/kontakty
http://www.oesta.gv.at/site/5003/default.aspx
URL : https://www.valka.cz/Prosba-o-informace-o-dedeckovi-legionari-t195469#562830 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more