Dotaz na knihu

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dobrý den,
kdysi jsem si půjčil z městské knihovny v Praze jednu knihu, kterou jsem tehdy snad ani nedočetl, čehož dnes dost lituji, a rád bych se k ní vrátil. Což má tu vadu, že sice vím, o čem byla, zapomněl jsem však jméno knihy i autora. Uvedu informace, které si pamatuji, a budu doufat, že si někdo, kdo tu knihu četl také, vzpomene.
Začnu vnějškem: Obal knihy byl modrý, na obrázku byla řada jedoucích, a to, myslím, zleva, tanků, ten nejblíže k člověku držícímu knihu byl myslím T 26. Podle stavu obalu byla kniha vydáná okolo roku 1990 až 2000. kniha měla zhruba 300 stran.
K obsahu: Jedná se o původně anglický text psaný někdy po druhé světové válce. Autor v něm vyvrací možnosti kompletního zničení nepřítele bombardováním, stejně jako "vítězství pancíře nad betonem" v Druhé světové válce. Tvrdí, že až na pár vyjímek (Atlantický val, Rupnikova linie) opevnění fungovalo- dokázalo zadržet nepřítele, a nejslavnější "selhání" opevnění- německý útok na Francii, není zaviněn opevněním- to nemůže za to, že generálové dovolili, aby bylo obejito...
Neví někdo, jak se ta kniha jmenovala, nebo alespoň, podle jiné knihy s podobnými názory, jméno autora?
URL : https://www.valka.cz/Dotaz-na-knihu-t188638#547870 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Vážený pane,
nejsnazší bude požádat o pomoc zmíněnou knihovnu, která možná ještě eviduje vaši osobní kartu a seznam vámi vypůjčených knih. V případě, že tomu tak není, tak prohledejte regály s anglofonní literaturou.
URL : https://www.valka.cz/Dotaz-na-knihu-t188638#547874 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more