Vyznamenání wehrmachtu a waffen ss po válce

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dobrý den, chci se zeptat jestli vojákům Wehrmachtu či Waffen SS zůstali po válce uniformy i s vyznamenáním která získali v boji? Děkuji za odpověď.
URL : https://www.valka.cz/Vyznamenani-wehrmachtu-a-waffen-ss-po-valce-t181886#532694 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Domnívám se, že nebyl důvod, aby jim nezůstaly. Při bídě, která po válce v Německu (a nejen tam) panovala, každý jistě uniformu běžně až do roztrhání nosil, samozřejmě ne tu SS a pochopitelně po odstranění veškerých insignií, např. výložek, odznaků apod. Uniformy se také přešívaly a přebarvovaly. No a vyznamenání si každý bývalý voják pečlivě doma uložil, protože na ně byl hrdý. Výjimkou byli vojáci, kteří se vrátili po mnoha letech ze zajetí. Ti o své uniformy a vyznamenání přišli, pokud neměli doma náhradní. Nicméně již v padesátých letech někteří výrobci vyznamenání obnovili výrobu z původních raznic a zásob původních kovů, takže veteráni, kteří z různých důvodů o svá vyznamenání přišli si je houfně kupovali. V SRN by povoleno vyznamenání z doby 3. říše nosit, ale bez svastiky.
URL : https://www.valka.cz/Vyznamenani-wehrmachtu-a-waffen-ss-po-valce-t181886#532735 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more