Pomník 1866 Vysoké Mýto

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Přeji pěkný večer pánové kolegové,
dovoluji si tímto poprosit o radu ohledně pomníku zhotoveného na památku Rakouským raněným léčicích se v husarských kasárnách stojících na rohu nároží a Tůmovy ulice ve Vysokém Mýtě. Pomník byl tehdy umístěn před lesem Dráby na kopečku za městem u st. silnice po levé straně směr Litomyšl. Byl oplocen a osázen kol lípami. Po roce 1960 odstraněn bohužel neznámo kam. Snad stržen, materiál použit na jiný pomník nebo jinak znehodnocen, zničen. Tuto informaci mám z regionálního muzea, včetně obou snad jediných dochovaných fotografií. Budu rád za jakoukoliv odpověď.
*
URL : https://www.valka.cz/Pomnik-1866-Vysoke-Myto-t178478#524791 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Po rychlé emajlové odpovědi přátel z Komitétu 1866 jde nejspíše o dochovaný pomník v současné době nalézající se v prostoru autodromu vedle hasičského stadionu, viz foto. Stromy jsou ovšem již delší dobu odstraněné. Byl zde též cvičák ruských okupantů.
Nejde mi ale do hlavy informace na fotkách z muzea...
URL : https://www.valka.cz/Pomnik-1866-Vysoke-Myto-t178478#524794 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more