Třetí koaliční válka 1805 - sborník Projektu Austerlitz 2005

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Třetí koaliční válka 1805
I. odborný sborník Projektu Austerlitz 2005


Sborník má více než 400 stran formátu A4. Text je rozdělěn do sedmi částí. První částí je text Projektu Austerlitz 2005, druhá část obsahuje přednášky z listopadové konference (týkají se vzniku třetí koalice, důvodů války 1805, zasazují slavkovskou bitvu do širších souvislostí), třetí část obsahuje texty Františka Kopeckého k regionální historii bojiště, čtvrtá část je nejobsáhlejší. Kromě úvodu věnujícího se opět kořenům konfliktu je zde text popisující dunajské tažení 1805 z pohledu ruské armády; francouzskou, bavorskou, ruskou a rakouskou armádu v roce 1805 (štábní struktury, organizace a taktika zbraní, něco o uniformách, výzborji, praporech); medailonky francouzských maršálů a divizních generálů (od Jiřího Kovaříka). Pátá část zahrnuje paměti barona Lejeuna na bitvu u Slakova a celý překlad deníku Kajetána Unterweegera (D. Uhlíř), jehož části jistě znáte ze Slunce nad Slavkovem (k tomuto tématu doporučuji vřele také přednášku Frantička Holečka z II. části, která konfrontuje právě Unterweegerovi paměti s pamětmi generála Thiébaulta...). Šetou částí je fotogalerie z akcí (Slakov 2002, letní Slavkov a Chlumec 2003, Slavkov 2003). Poslední část obsahuje tři recenze na u nás neznámé italské práce o napoleonských válkách.


Vřele doporučuju všem zájemcům o napoleoniku a zvláště slavkovské tažení!!!


Další informace, ukázky obsahu, objednávání na http://www.austerlitz2005.com/cz/clanek/708.
URL : https://www.valka.cz/Treti-koalicni-valka-1805-sbornik-Projektu-Austerlitz-2005-t17773#65273 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more