Salamandr

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Itálie, USA, Velká Británie - 1981
režie Peter Zinner


Jeden z nejlepších politických trillerů přelomu 70.a 80.let, věrný výborné italské filmařské škole. Franco Nero v roli plukovníka karabiniérů Dante Matucciho vyšetřuje záhadné vraždy osob z vyšších politických kruhů. Jeho práce jej postupně zavádí až ke stopám, odhalujícím možnost svržení vlády a následného puče v Itálii.
Ve filmu se objevilo několik tehdejších hereckých hvězd - Anthony Quinn, Eli Wallach, Christopher Lee, Martin Balsam, Claudia Cardinale. Nezapomenutelnou roli - a dle mého názoru jednu z nejděsivějších postav, které se kdy ve filmu objevily - ztvárnil Paul Smith (humorný ruský velkokníže z westernu Maverick). Jeho postava nese prostý název "Chirurg" a několik scén, v nichž účinkuje, je opravdu jen pro otrlé povahy. Film se před časem opět objevil ve videodistribuci a i přes výše uvedené scény jej pro jeho napětí a dramatičnost doporučuji.
URL : https://www.valka.cz/Salamandr-t17149#62935 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more