Neznámý poklop z obrněnce

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dobrý den,
při svých toulkách přírodou, jsem v Krušných horách, na místě kterému se říká tanková louka, našel tento poklop, který už před lety někdo vykopal, zarostl v trávě a zub času si na něm částečně vybral své.
Zajímalo by mne z jaké techniky pochází.
V okolí, na konci války odstavila německá armáda větší množství obrněné techniky, kterou následně odstřelila.
Dnes je místo díky stovkám hledačů dokonale vyluxované a tenhle kousek objevený už před lety, byl asi poněkud těžký na přenos a vzhledem k tomu, se v tu dobu v okolí hojně nacházely vyznamenání, ID, přezky aj., nálezce nezajímal. Neodolal jsem a protože se mi povedlo zajet poměrně blízko, nabízím jeho foto.
Rozměr: na šířku 53 cm na výšku 43 cm bez pantů, váhá á 25 kg, lem je ovařen antikoro.
Budu vděčný za určení, děkuji
Neznámý poklop z obrněnce -


Neznámý poklop z obrněnce -


URL : https://www.valka.cz/Neznamy-poklop-z-obrnence-t170955#510340 Version : 0
The Pz IV of the hatch of the driver or the radio operator/gunner.
URL : https://www.valka.cz/Neznamy-poklop-z-obrnence-t170955#510344 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments


Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more