10.04.2014 - Analýza NATO nebývale kriticky hodnotí stav české armády

NATO secretary general Anders Fogh Rasmussen brings to Prague the unpleasant message that the unprecedented, critically evaluate the ability of the Czech republic to contribute to common security. Evaluation of the armed forces are drawn up by NATO members to each other every year. This year's evaluation of the status of the ACR is the worst for at least the past five years. The status of the units marks the message as critical.

Source:
zpravy.idnes.cz
zpravy.ihned.cz
www.ceskenoviny.cz.
URL : https://www.valka.cz/10-04-2014-Analyza-NATO-nebyvale-kriticky-hodnoti-stav-ceske-armady-t170851#510142 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Vláda se na to dopředu "připravila" a zmrazila finance právě v resortech obrany a vnitra. Sad


ekonomika.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/10-04-2014-Analyza-NATO-nebyvale-kriticky-hodnoti-stav-ceske-armady-t170851#510143 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

prekvapive ... oboji ... Sad
URL : https://www.valka.cz/10-04-2014-Analyza-NATO-nebyvale-kriticky-hodnoti-stav-ceske-armady-t170851#510146 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Opravdu velmi překvapivé zjištění, už dávno si o tom štěbetali nejen vrabci na střeše, myslím, že problémy naší armády se tady probíraly nesčetněkrát. Armáda je v první řadě otloukánek, které se bere, aby se daly nacpat ty peníze někam jinam, a i to "málo" (ono zase 50 mld. je 50 mld.) se rozkrádá nebo se investuje do něčeho, co se nakonec ukáže jako nadbytečné. Prakticky většina nákupů se ukázala nadsazená (Pandury, ALCA ...) I když existuje bílá kniha armády je otázka jestli je to co platné. Ano hlavním problémem v minulosti, ale částečně stále i dnes bylo nekoncepční řešení, kdy se něco naplánovalo, aby se to pak záhy přehodnotilo nebo zrušilo. Je zde taky řada nedotažených projektů za všechny uvedu asi v brzké době problém se systémem KUB, kdy došlo k určitým dílčím modernizacím a opravám techniky (vozidla, komunikační vybavení, radiolokační zařízení aj.) nakonec nejspíš nebudou prostředky na výměnu raket a celý systém půjde k šípku. V případě deblokace ruského dluhu zase nejspíš budou záhy vyřazeny vrtulníky Mil Mi-24, jelikož nebudou peníze na jejich revizi a zvláště pak modernizaci ... když se na to tak podívám chce se mi blejt ... vojáků máme už lehce pod 20! tisíc mužů to už opravdu není armáda ale expediční sbor, vždyť jen kolik vojáků v té armádě zahřívá různé židle či je potřebných např. pro fungování našeho letectva? Kde pak jsou ti dělostřelci, tankisté, ženisté, kanonenfutr aj.?
URL : https://www.valka.cz/10-04-2014-Analyza-NATO-nebyvale-kriticky-hodnoti-stav-ceske-armady-t170851#510251 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more