Seznam ztrát-Prosím o kontrolu, zda jsem správně přečet

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Předem všechny zdravím, a mám prosbu, zda jsem správně přečet záznam:


,,Červený Václav, domobranecký pěšák, Pěší pluk č. 88 (Beroun),kulometná rota, Čechy, obec domovská Slaný, zraněn."


Mate mě ten domobranec v IR.
Seznam ztrát-Prosím o kontrolu, zda jsem správně přečet - Seznam ztrát, ročník 1917, výtisk 615, datum vydání 11.10.1917, strana č. 120

Seznam ztrát, ročník 1917, výtisk 615, datum vydání 11.10.1917, strana č. 120
URL : https://www.valka.cz/Seznam-ztrat-Prosim-o-kontrolu-zda-jsem-spravne-precet-t144935#466626 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Skoro vše v pořádku, pouze bych upřesnil, že zde nebyla uváděna domovská obec, ale obec, kde se dotyčný narodil........s tím domobraneckým pěšákem bych si hlavu nedělal, celkem běžná věc, již se to tu někde řešilo.
URL : https://www.valka.cz/Seznam-ztrat-Prosim-o-kontrolu-zda-jsem-spravne-precet-t144935#466710 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Děkuji moc.S tou obcí v tomto případě, to bude domovská či obec pobytu, narozen je v Královicích. Zřejmě záleží jak je to v Kmenovém listu, v tomto případě Domobraneckém. Snad objasní vše doklady VHA Smile.


K tomuto mám ještě jeden příklad, který mám již ověřený. Václav Šindelář, narozen 1895 v Klobukách, příslušný Malkovice (Malíkovice, a žil v Tuřanech,)okres Slaný.


pěšák, k.k. LIR. 8, třetí záložní rota.


Do dnešního dne čtvrtý chlap z předku ve Velké válce,
- tři dožili doma
-jeden se nevrátil, již zde probírán: forum.valka.cz


- jeden Ruská leg.( k.k.LIR.8, zajetí, 8. Slezský, 2. jízdní Sibiřský)
- jeden Italská leg (snad 11. dom.pl, zajetí,35.p.pl)ale zde není jistota v jakém R-U sloužil, jelikož již jsem zjistil, že karty leg. na internetu vykazují chyby.
- a zatím poslední IR. 88


Ještě jednou děkuji Smile a jdeme pátrat a bádat po 88. pluku.
URL : https://www.valka.cz/Seznam-ztrat-Prosim-o-kontrolu-zda-jsem-spravne-precet-t144935#466731 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more