08.12.2012 - Zemřel komunistický prokurátor Karel Vaš

In Prague on 8.12.2012 died one of the most important criminals of the communist 50. letch, prosecutor Karel Vaš, who is sent on a death to 20 persons and hundreds of others had condemned to long sentences in jail. Justice dodge and died unpunished. I hope to hell to fry the toast !

Source :
komentare.sme.sk.
URL : https://www.valka.cz/08-12-2012-Zemrel-komunisticky-prokurator-Karel-Vas-t143522#463447 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Zajímavé na tom vše je, že to byl komunista až za hrob, přesto že byl vězněn v gulagu (odkuď mu mj. pomohl H. Píka), přestože byl v roce 1953 na nějaký čas uvězněn (vnější nepřítel došel a tak bylo třeba najít vnitřního nepřítele, nebo možná jen proto, že byl ke všemu odhodlaná svině a dost možná mnoho komunistů uvažovalo ... dnes Slánský a zítra ...), přesto všechno jakmile se mu znovu dostala příležitost zažádal si o znovu přijetí do KSČ. Zajímavé jak může být mnohonásobná vražda promlčena, a také je u této osoby vážné, až jisté podezření, že kryl vraždu, spáchanou členem SNB, kterého osvobodil i přesto, že důkazy byly jasné a zřejmé.
Nutno také zmínit postoje současných některých členů nástupnické strany KSČ, kteří dostatečně neodsoudili tyto zločiny, ba se i prokurátora Vaše zastávají (jelikož nebyl odsouzen).
P.S.: Admine, nechci ti moc do toho mluvit a tak trochu neznám pravidla tak detailně jako ty, ale nebylo by lepší v názvu události dát aktuální datum úmrtí než datum publikování?
URL : https://www.valka.cz/08-12-2012-Zemrel-komunisticky-prokurator-Karel-Vas-t143522#463452 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

mas pravdu, upravil jsem to, takto to bude davat vice smysl ...


jinak souhlas
URL : https://www.valka.cz/08-12-2012-Zemrel-komunisticky-prokurator-Karel-Vas-t143522#463455 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more