Značky rakouských útvarů - J.R.15

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dobrý den, při tvorbě webových stránek o bajonetu Mannlicher M95 jsem narazil na problém, který nedokážu uspokojivě vysvětlit. Získal jsem fotografii hlavice bodáku M95, na které je mimo jakoukoliv pochybnost vyražena značka J.R.15 a číslo zbraně 673. Po prostudování webu válka.cz nejsem o moc moudřejší, 15. myslivecký pluk podle všeho neexistoval. Doposud jsem se domníval, že se jedná o chybu, že je tam prostě číslice 5 jako pozůstatek starší značky. Nyní jsem získal fotografii druhého exemláře (J.R.15 858), na němž byly použity stejné raznice, takže o chybu asi nejde. Srovnával jsem fotografie se značkou I.R.15 / 18, napadla mě záměna raznic I a J, ale 15. pěchotní pluk používal úplně jiný tvar raznic. Stejně tak záměna písmen R a B je nepravděpodobná, protože JB15 byl zrušen v roce 1890, tudíž by se jeho značka na minimálně o pět let mladší zbraň neměla dostat.
Poradí mi někdo? Dík PR
URL : https://www.valka.cz/Znacky-rakouskych-utvaru-J-R-15-t125716#426664 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more