18.05.2011 - Posádka amerického tankeru zachránila domorodce u Šalamounových ostrovů

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

U.S. Navy oznámilo, že jeden z jeho tankerů zachránil trosečníky u Šalamounových ostrovů. Dne 17. května 2011 obdržel tanker USNS John Ericsson (T-AO 194) ze stavu Military Sealift Command při rutinní operaci v Šalamounově moři hlášení od námořních koordinačních záchranných center v Austrálii a Papui-Nové Guineji o pohřešovaném soukromém plavidle. Asi v 8 hodin ráno místního času zpozorovala hlídka malý člun s pěti zběsile mávajícími osobami na palubě. Jednalo se o domorodce, kteří při plavbě mezi ostrovy Nissian a Boungainville ztratili orientaci z důvodu špatného počasí. Byli tak nuceni strávit tři dny a dvě noci na širém moři. Posádka člunu byla včetně svého plavidla naložena na palubu tankeru, kde podstoupila lékařskou prohlídku a dostala najíst. Americký tanker pak domorodce odvezl na blízký Boungainvillův ostrov.


Zdroj:
www.navy.mil
URL : https://www.valka.cz/18-05-2011-Posadka-americkeho-tankeru-zachranila-domorodce-u-Salamounovych-ostrovu-t115665#401341 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more