Boje v oblasti kolem Busa Alta - dotaz

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Vracím se na fórum po delší době. Vypadalo to, že jsou všechny záhady ohledně mého pradědy a jeho působení na italské frontě vyřešeny. Ale mám tu problém.


Mám k dispozici nové materiály a v nich se píše, že můj praděd, který působil u 2. praporu polních myslivců se ztratil při útoku probíhajícím 11 a 12 října 1916 - to vyplývá z dopisu jeho spolubojovníků. Vedle je hned další vyjádření, že by k tomu snad mělo dojít v okolí Busa Alta.


To mi dost nesedí, protože na základě odborné literatury byl v tomto období tento prapor v okolí Gorice resp. Markuv Hrib atd.


Je možné, že se prapor rozdělil? Na jeho posledním lístku z fronty, který odeslal týden před svou smrtí je uvedeno 21. Feld-Komp. a polní pošta 615. Může to pomoct?
URL : https://www.valka.cz/Boje-v-oblasti-kolem-Busa-Alta-dotaz-t114595#398897 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more