07.04.2011 - Minometné útoky z pásma Gazy na izraelské cíle a odpověď IDF

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ve čtvrtek 7. dubna byly provedeny minometné útoky na cíle v Izraeli. Jedna minometná střela poškodila budovu v Eškolu, ale nezpůsobila ztráty na obyvatelstvu. Další projektil (izraelská média uvádějí, že šlo o protitankovou střelu) zasáhl autobus projíždějící u hranic pásma Gazy v prostoru Ša'ar Hanegev, těžce zranil izraelského školáka (13 let) a lehce zranil řidiče autobusu. Zasahující izraelští záchranáři pak byli napadeni minometnou palbou. V prostoru byl během jediné hodiny ohlášen dopad asi 20 minometných střel. K útokům se zatím nikdo nepřihlásil. Izraelská záchranná služba Magen David Adom zvýšila stupeň pohotovosti na stupeň B (druhý nejvyšší).

V reakci na útoky nařídil izraelský ministr obrany Ehud Barak rychlou vojenskou odezvu. Izraelské tanky zahájily palbu na pásmo Gazy a izraelský bitevní vrtulník provedl útok na výcvikový tábor hnutí Hamas. Jedná se o první nasazení bitevního vrtulníku v Gaze od konfliktu v letech 2008/2009. Palba tanků dle palestinských zdrojů zabila ve městě Gaza jednu osobu (dle BBC šlo o padesátiletého muže) a další tři zranila.


Zdroje:
www.jpost.com
www.jpost.com
www.jpost.com
www.jpost.com
www.jpost.com
edition.cnn.com
www.bbc.co.uk
URL : https://www.valka.cz/07-04-2011-Minometne-utoky-z-pasma-Gazy-na-izraelske-cile-a-odpoved-IDF-t113823#396843 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Mluvčí IDF oznámil, že v rozmezí tří hodin dopadlo na Izrael 45 raket a minometných projektilů.

Zdroj:
www.jpost.com


V průběhu dne bylo také podáno očité svědectví, že proti jedné vypálené střele úspěšně zasáhl nový protiraketový systém Iron Dome. Zatím oficiáně nepotvrzeno.

Zdroj:
www.jpost.com
URL : https://www.valka.cz/07-04-2011-Minometne-utoky-z-pasma-Gazy-na-izraelske-cile-a-odpoved-IDF-t113823#396865 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more