14.03.2011 - Plán dozbrojení armády Ruské federace do roku 2020

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dmitrij Litovkin, noviny Izvěstija 10.03.2011

10.března 2011 poskytl rozhovor Dmitriji Litovkinovi zástupce ministra obrany RF Vladimír Popovkin.
Vlastní rozhovor je poměrně dlouhý a místy klasicky politický, důležité je ale shrnutí toho, co vše během rozhovoru zaznělo.
Plné znění rozhovoru v ruštině najdete v níže uvedeném odkazu.
Zde předkládám překlad tohoto závěru.



"Na realizaci programu vyzbrojení státní orgány Ruska uvolní rekordní částku - 22 triliónů rublů (552 biliónů euro, 770 biliónů USD). Konečným cílem je mít k roku 2020 zcela modernizovanou armádu, vyzbrojenou nejmodernější technikou. K tomu mají sloužit tyto peníze.", řekl korespondentovi listu Izvěstija Dmitriji Litovkinovovi první zástupce ministra obrany RF Vladimír Popovkin, který ve vojenském vedení odpovídá nákup výzbroje a vojenské techniky.

Plán dozbrojení armády Ruské federace do roku 2020 - závěry

V období do roku 2020 je plánována radikální obnova současného leteckého parku Vojenských vzdušných sil. K tomu je určen nákup více než 600 letadel: Su-34, Su-35S, PAK FA, MiG-35S, perspektivního bitevního letounu Su-25SM, vojenských transportních letadel An-70, Il-76MD90A a zhruba 1000 vrtulníků různého určení: Mi-26, Mi-8MTV-5, Mi-8AMTŠ, Ka-52 a Mi-28NM.

V oblasti PVO byly palebné oddíly doposud vyzbrojeny čtyřmi PLRK (protiletadlový raketový komplex) S-400 Triumf, což odpovídá jednomu protiletadlovému pluku. V programu vyzbrojení do roku 2020 předpokládá Ministerstvo obrany vyzbrojit protiletadlovými raketovými komplexy S-400 Triumf celkem 28 protiletadlových raketových pluků.

V současnosti je také vyvíjen nový PLRK dalekého dosahu s možností ničit výškové balistické cíle (asi i s možností ničit je mimo zemskou atmosféru) S-500. Vývoj tohoto PLRK by měl být dokončen do roku 2013, vyzbrojování vojsk by mělo být zahájeno v roce 2015. Do roku 2020 se předpokládá vyzbrojit PLRK S-500 nejméně 10 palebných oddílů.

Pro potřeby vojenského námořnictva bude nutné zakoupit zhruba 100 plavidel, z toho 20 ponorek, 35 korvet, 15 fregat a také plavidla pro zabezpečení.

Kromě toho běží v současnosti vývoj dvou nových plavidel: nové víceúčelové atomové ponorky páté generace a torpédoborce. Základní zbraní těchto plavidel bude unifikovaný námořní raketový komplex "Kalibr", který může být vybaven jak protilodními řízenými křídlatými raketami 3M54, tak i protizemními křídlatými raketami dalekého dosahu 3M14, určenými k ničení nepřátelských pozemních objektů.

Dále je prováděn vývoj nového námořního raketového komplexu "Cirkon-S", který bude používat hyperzvukovou raketu.

V oblasti prostředků průzkumu a spojení jsou do roku 2020 stanoveny dva základní úkoly:
1) Vybavit brigády Pozemního vojska a Vzdušných výsadkových sil jediným systémem velení v taktické skupině.
2) Vývoj informačně-řídících systémů k zabezpečení použití vysoce přesných zbraní.

V oblasti prostředků bojového vybavení jednotlivců byla stanoven meziresortní komplexní program. Prioritami tohoto programu jsou vývoj víceúčelového individuálního modulárního vybavení a prostředků blízkého a kontaktního boje.


Zdroj: noviny Izvěstija
URL : https://www.valka.cz/14-03-2011-Plan-dozbrojeni-armady-Ruske-federace-do-roku-2020-t112707#393858 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Poprosil by som nejaké (aspoň sprostredkované) informácie s ktorých by sa dalo odvodiť aký podiel budú mať tieto nákupy zbrojnej techniky v pomere k HDP Ruska (aspoň odhad). Ide mi hlavne o ten fakt, že takáto čiastka je veľmi zaujímavá hlavne vzhľadom na časový úsek za ktorý by sa mala investovať.
URL : https://www.valka.cz/14-03-2011-Plan-dozbrojeni-armady-Ruske-federace-do-roku-2020-t112707#394070 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more