12.03.2011 - Vojenská policie vtrhla do budovy České televize

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Čekal jsem, jestli o tom někdo napíše, no a protože se k tomu nikdo nemá, tak to dělám já.


11.3.2011 vtrhla Vojenská policie do budovy ČT a domáhala se vstupu do kanceláře redaktora Rožánka, aby mohla zabavit Českou televizí již dříve zveřejněné a posléze odtajněné listiny, jejichž kopie Vojenská policie má. Tyto listiny souvisí se sledováním ve prospěch jedné party orgány vojenské rozvědky.


5 hodin pak prohledávali Rožánkovu kancelář, aby:
1) hledaný dokument nenašli;
2) odnesli veškerý další papírový i elektronický inventář z této kanceláře.


Rožánek a jeho dva kolegové, kteří tuto kancelář sdílejí, právě pracují na dalších kauzách, jež souvisí s armádou.


Nechci být škarohlíd a opravdu je to třeba jenom lidská blbost, jít na zajíce s kanónem, ale vkrádají se myšlenky o mafiích, zametání stop, zastrašování atd.


Proč tak moc potřebují listiny, které momentálně už nejsou tajné a navíc mají jejich kopii?


Nebo, raději nedomyslet, bylo cílem zabavení těch ostatních, do budoucna silně explozivních, materiálů? Confused



Zdroj: denní tisk a především vysílání ČT24
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393509 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ministr obrany Alexandr Vondra označil zásah VP v České televizi z 11. března 2011 "za neadekvátní dané situaci" a postavil


- náčelníka Vojenské policie, brig. gen. Vladimíra Ložka,
- velitele Velitelství ochranné služby Vojenské policie Praha, plk. Ing. Drahoslava Blažka, a
- mjr. Jaroslava Koláře


až do vyšetření případu mimo službu.


Zdroj: www.army.cz
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393533 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Já to vidím jinak, ale mohu se mýlit. Vzpomínáte, když se špinavý Ruml válel v pytli na zemi a mrňavý Komorous( či jak se jmenuje) vystupoval jako mluvčí odborářů? To byl hnus. Je to veřejnoprávní televize a oni nemají právo rozhodovat co a jak a pokud ano, ať do doloží.


VP tam jistě šla s požehnáním nejvyšších soudruhů z vlády či MO, ale jak se zda tito souzi se pokakali strachem když to vzbudilo odpor. Zdá se, že se začíná kalit voda a bahno vystupuje hore. Co se týká zbraní, samopal používají poliši na Slovensku při obyčejné prohlídce auta. Já se omlouvám kolegovi, ale nevidím zde nic špoatného jen snad to, že politici VP odepsali a ČT brzy vyrobí nějaký pamflet na armádu či VP. Ale ten tlouštík v čele armády je v poklidu, nehledejme chybu u VP, hledejme ji jinde a o tom by mohla být diskuze.


A začíná mediální masáž:
http://www.blisty.cz/art/57695.html


-neb co nafoukanosti a lidské blbosti jsme a ještě budeme svědky. Jak jde o armádu, je každý Švejk hrdina!
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393515 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Tak to je celkem jasné příslušník VP má jen dvě možnosti.
- Poslechnout rozkaz a zásah provést v souladu s nařízením nadřízeného
- Vzepřít se, což se rovná vzpouře


Ryba smrdí od hlavy Smile


Otázky tedy jsou:
- Pokud měl reportér tajný dokument, jak se k němu dostal ... vědomě porušoval zákon? Dokonce i kdyby ho někde našel. Odmítnutí vydání k zásahu VP opravňuje.


- Vyvstává otázka jaká je vlastně celková úroveň práce s tajnými dokumenty v AČR ... třeba by to mohlo zajímat spojence z NATO a případné nedůvěře by se asi těžko mohl někdo divit.

- Jestliže to nebyl tajný dokument, co dělala VP v ČT? Kdo to nařídil a do jaké míry zneužil pravomoci. Jak je možné, že tomu kývl i soud a vydal povolení k prohlídce.
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393518 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Doporučuji všem přečíst si následující článek:


http://www.blisty.cz/art/57694.html


I když to jsou Blisty, dotyčný velmi přesně pojmenovává odpovědnost jednotlivých složek a uvádí dokonce jméno soudce, jenž má prý být pod příkazem k prohlídce uveden.
Osobně se však domnívám, že nasazení Vojenské policie mimo vojenské objekty, mimo vojenské aktivity a mimo válečný stav je natolik závažným, řekněme prohřeškem, že lze uvažovat o zrušení dané instituce jako takové. Nebo o zrušení Policie České republiky. jedna z nich je totiž zbytečná.
Armáda se bez své policejní složky obešla téměř osmdesát let. I za branné pohotovosti státu na podzim 1938 byly jednotky polního četnictva tvořeny nikoli vojáky, ale četníky, tedy osobami z resortu vnitra. Vojenská policie byla zavedena v devadesátých letech, když bylo zjištěno, že naše jednotka nasazená v zahraničí by musela spadat v dané záležitosti pod cizí armádu. Ovšem vzhledem k současnému nasazení našich vojáků v zahraničí by nám těch vojenských policistů stačilo maximálně 50. To by jim ovšem mohl velet kapitán či major a nebyla by šance draze platit minimálně jednoho generála, pět až deset plukovníků, 50 až 70 podplukovníků atd...
Takže Vojenská policie může klidně zůstat, ale měly by být striktně omezeny její pravomoci pouze na zahraniční nasazení (a výrazně omezit její počty). Snad máme dost jiných policistů, kteří se mohou starat o domácí záležitosti.
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393562 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Co se týče zacházení s tajnými dokumenty tak je myslím zbytečné si o tom dělat iluze jak u novinářů tak u politiků.Ono stačí si vzpomenout na slavnou aféru Kubice (bez ohledu na stranění kterékoli straně) kdy politik (údajně nedbalosti, kdo tomu věří krok vpřed) umožnil nahlédnout do zprávy s označením "TAJNÉ" novinářům a ti ji následně zveřejnili.Výsledek?Politik si "vzal ponaučení", novináři se řečem o zásadách utajení a uchovávání utajovaných dokumentů vysmáli tzv.právem na informace a podezřením že se nezveřejněním tajných dokumentů "zametají stopy".Udělat tohle nějaká menší, nenovinářská či nepolitická ryba tak jde bez pardonu z místa a do kriminálu.


Skutečné gro celé aféry je v tom co napsal ICE, tedy kdo umožnil novinářům přístup k utajovaným materiálům.Na to potom navazuje otázka zda není načase novinářům trochu přitáhnout opratě v situaci kdy se nějakým způsobem k utajovaným informacím dostanou...Ochrana zdroje je sice hezká ale v tomhle případě je to z hlediska zákona velmi pravděpodobně jasná spoluvina na nelegálním zacházení s utajenými materiály a tudíž je zásah policie (že byla ozbrojená?to je u naší policie normální že razie provádí s holýma rukama?to slyším prvně...) zcela na místě.Ne pro zametání stop ale pro porušování paragrafů vymezujících a trestajících nelegální a nevhodné nakládání s utajenými skutečnostmi...
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393563 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Na to není třeba utahovat opratě ... pravidla pro zacházení s utajovanými dokumenty jsou.

Vina je jednoznačně na straně osoby, která s dokumenty nakládala. Pokud nedošlo k násilnému překonání nějaké zábrany o čemž silně pochybuji.

Jak je třeba postupovat v případě "nalezení" (potažmo jiném získání) tajných dokumentů je také asi jasné ... a každý, kdo má IQ postačující k samostatnému životu ve společnosti se asi dovtípí, že medializace není to správné Smile Myslím, že na to je i trestní sazba.

Nasazení Vojenské policie není omezené na vojenské objekty, ale na skutečnosti související s rezortem obrany.
Jinak by nemohla zasáhnout ani v případě rvačky s vojáky v uniformě v hospodě.

Pokud šlo o vojenské tajné dokumenty bylo by to v pořádku. Otázka je jen zda "rozsah a přiměřenost" zásahu. Nikoli oprávněnost.

Ovšem pokud šlo o již odtajněné dokumenty ... tak to bude mít hodně lidí co vysvětlovat.
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393564 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

No, asi jsem se nevyjádřil nejlépe...


Nejde o to legislativu zpřisňovat ale především zajistit její vymožení tak, aby v případě že novinář který (jakýmkoli způsobem) utajovaný dokument (tedy dokument označený "VYHRAZENÉ", "DÚVĚRNÉ", "TAJNÉ" či dokonce "PŘÍSNĚ TAJNÉ") dostane do ruky a namísto toho aby jej odevzdal, učinil oznámení jak jej získal a na jeho obsah ve vlastním zájmu zapoměl mu raději udělá publicitu ve večerní zpravodajské relaci šel bez pardonu před soud a sedět.



Bohužel, ač jsem již viděl mnoho afér kdy se novináři oháněli utajovanými dokumenty a jejich obsah v novinách, televizi či v rádiu propírali skrz na skrz, o tom že by za to byl nějaký novinář pohnán k zodpovědnosti a následně skutečně potrestán jsem dosud neslyšel...Pořád se tu hraje s tím že novinář který má novinářský průkaz je všemohoucí osobou (nebo jak rádi říkají "hlídacím psem demokracie") ale zapomíná na to že v případě že se dostane do takového konfliktu se zákonem je mu nějaký novinářský průkaz platný jako průkazka zahrádkářů a před kriminálem jej nezachrání.
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393565 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

jj to souhlasím.


ten postup by měl být naprosto stejný jak v případě "řadového občana" tak v případě politika.


Neřkuli, že lidé činní ve veřejném životě by měli dostávat exemplární tresty u horní hranice sazby s ohledem na společenské dopady jejich konání.
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393566 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

mlatite tady slamu uplne zbytecne, pokud byste si poslechli, nebo na netu precetli, co k tomu rika sam pan Rozanek, tak ten dokument mel dostat primo od soucasneho ministra obrany Vondry ... takze to neni o nejakem nakladani s utajovanym materialem, ale o tom, ze jej dle svych slov i potvrzeni ministra obrany povazoval za odtajneny a tak k tomu take pristupoval.


Samozrejme, ze by se armade a policii libilo, hrat si na ruzne "tajne" dokumenty, ale uprimne, co na te zprave bylo tak duleziteho, ze by ji Ceska televize jako verejnopravni medium nemelo vysilat ? Ohrozilo to bezpecnost nasi zeme, nebo to jen jasne ukazuje, jak vysoka politicka hra je v oblasti bezpecnostnich slozek, at uz primo policie, nebo rozvedky ? A neni toto prave smyslem novinariny, na takoveto veci upozornovat ?


Jen trochu bokem, je zajimave, ze tento vypad na pude Vondry se opet udal v tesne blizkosti Kalouskova vystupu s neexistujici nahravkou, stejne jako se kauza Vondrovych 500 milionu v predsednictvi EU vytahla presne v okamziku, kdy zacal auditovat minule aktivity ministerstva obrany, vcetne aktivit pane Kalouska, madam Parkanove a cele teto skvadry. Obavam se, ze to neni jen "nahoda", ze se takoveto silne protipravni akty (vyhrozovani neexistujici nahravkou nebo prepadove komando zakuklencu se samopaly hledajici v civilni neozbrojene organizaci videokazetu) jdou takto ruku v ruce, navic mi techto zpusobu poslapavani zakladnich principu te nasi "demogracie" prijde v posledni dobe trochu hodne, nemyslite ??
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393568 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

btw, toto je ohlas nasi "novinariny" na aktualni deni, aneb TOP3 zprav z nasich novin :


Nečas považuje zásah v ČT za neadekvátní, ČSSD chce Vondrovu hlavu - ČT24
OBRAZEM: Kráva spadla do jímky, hasiči ji museli vytáhnout jeřábem - iDNES.cz
Ostravské slůně začalo samo pít, ošetřovatelům se pořádně ulevilo - iDNES.cz


no comment ...
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393569 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Citace - Admin :

uprimne, co na te zprave bylo tak duleziteho, ze by ji Ceska televize jako verejnopravni medium nemelo vysilat ?



Pokud na ní bylo označení vyhrazeného, důvěrného či tajného dokumentu tak to bohatě stačí a je naprosto lhostejné zda šlo o objednávku kancelářských svorek, itinerář výměny toaletního papíru v Kremlu nebo plány na bojové nasazení našich jednotek v Afghánistánu.Obsah je naprosto irelevantní.Pokud je dokument označovaný jako tajný, má s ním být podle toho zacházeno.Ostatně to máš úplně stejné jako kdyby 4.6.1944 večerní relace BBC přinesla analýzu ekonomické rozvahy spojenecké operace na březích Normandie plánované v nejbližší době a postavenou na utajeném dokumentu který získala od nejmenovaného zdroje který jej považoval za odtajněný (to zda dokument odtajněný je nebo ne nerozhoduje (ani) ministr obrany ale je to dost složitý proces který se taky dokumentuje).Tam by ti asi přísný postih nevadil...


Co se týče zbytku, nic by mi neudělalo větší radost než kdyby se prokázalo že šlo o nelegální jednání a Kalouska za to následně pověsili ale i kdyby v tom měl prsty někdo (kdokoli) jiný, je to opět zcela irelevantní protože tohle není o tom kterému politikovi se šláplo do hnoje ale o tom že pokud se u nás nezačnou brát pravidla utajení vážně, můžeme se rozloučit nejen s možností citlivé věci utajovat ale i s tím že od NATO už z citlivých informací neuvidíme ani čárku.O tom kam se bude současně s tím upírat důvěra v ČR ve světě nemluvě.
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393571 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ohledně utajovaných materiálů ... to je trochu jiný problém Smile


Ještě koncem 80-tých let byly přísně tajné předpisy na výzbroj MiGu-15 Smile Přestože některé v Číně vyrobené kusy již měli Amíci na soukromé polétání Smile


Tady je spíš na posouzení. jestli má smysl utajovat každou pitomost Smile


Potom jaksi razítko TAJNÉ poněkud ztrácí na váze a vede to k lajdáckosti při práci s utajovanými dokumenty.
Prostě přístup typu hele Mirdo šoupni na to tajné, ať nám do toho Jirka neleze není to nejlepší Smile
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393572 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

ne Tome neni to stejne - je to jako BBC v roce 1947 prinesla dokument o hadce Montgomeryho s Ikem 4.6.1944 ... v tom je jeden z rozdilu ...


A co se tyce novinaru, s jejich pravem zachovat si zdroj svych informaci pro sebe je to asi jako s osobou blizkou za volantem ... je to dvojsecna zbran a musime si jako spolecnost vybrat, co z toho je vice nebezpecne - zdali to, ze politici se budou pres organy cine v trestnim rizeni, at uz civilni nebo vojenske, perzekuovat ty, kteri "unikaji" informace do medii (pokud by ta mela povinnost sve zdroje zverejnit treba u soudu) ... nebo zdali to, ze obcas nemusi uvadet sve zdroje u ruznych obvineni, ktera se mnohdy muzou zdat vykonstruovana, nebo lepe receno "bez realnych dukazu" - jenze to uz lidi neresi, jak to vyslo v televizi nebo v blesku, je to svatosvata pravda a tak to musi byt Smile
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393573 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

O tom že utajovat kdejakou krávovinu jen proto aby byla tajná nebo aby se k ní v konkurenčním boji nedostal jiný korytář je blbost se nepřu.


Nicméně o oprávněnosti použití utajovaného označení (opět) rozhodují příslušné úřady a instituce (NBÚ a spol.) a ty by také měly dozírat na to aby označení Tajné bylo používáno tam kde používáno být má a nebylo zneužíváno.Představa že o tom bude rozhodovat nějaký Jarda nebo Ferda podle momentální nálady či potřeby je při vší úctě naprosto směšná protože potom můžeme na nějaké utajení naprosto zapomenout.
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393574 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Citace - Admin :

ne Tome neni to stejne - je to jako BBC v roce 1947 prinesla dokument o hadce Montgomeryho s Ikem 4.6.1944 ... v tom je jeden z rozdilu ...


A co se tyce novinaru, s jejich pravem zachovat si zdroj svych informaci pro sebe je to asi jako s osobou blizkou za volantem ... je to dvojsecna zbran a musime si jako spolecnost vybrat, co z toho je vice nebezpecne - zdali to, ze politici se budou pres organy cine v trestnim rizeni, at uz civilni nebo vojenske, perzekuovat ty, kteri "unikaji" informace do medii (pokud by ta mela povinnost sve zdroje zverejnit treba u soudu) ... nebo zdali to, ze obcas nemusi uvadet sve zdroje u ruznych obvineni, ktera se mnohdy muzou zdat vykonstruovana, nebo lepe receno "bez realnych dukazu" - jenze to uz lidi neresi, jak to vyslo v televizi nebo v blesku, je to svatosvata pravda a tak to musi byt Smile



Čímž se dostáváme k otázce odpovědnosti novináře protože ať se nám to líbí nebo ne, novinář tě v novinách či v televizi právě na základě toho že 99 procent populace považuje média za písmo svaté upálí spolehlivěji a rychleji než svého času inkvizice a to bez ohledu na to zda to bylo na základě reálného obvinění nebo na základě toho že si pro větší senzaci něco vycucal z prstu.Jak svého času tvrdil stařeček Pagáč, pošpinit někoho je jednoduché ale opucovat ho dá už větší práci a upřímně řečeno, pokud se podíváš na to jak to po soudech kde se něco prokáže vypadá s omluvou (po tvé dvoutýdenní publicitě na prvních stránkách ti jako omluvu uveřejní dva odstavečky na desáté stránce pod článkem o tom že se v ZOO v Troji narodili noví lemuři) tak jsem zásadně proti tajení zdroje už proto že pod názvem "důvěrný zdroj" se obvykle skrývá především přebujelá novinářská fantazie.


Pokud se podíváš do zahraničí, nástroj na to jak tuhle dvousečnou zbraň když už ne ochromit ta zvládnout existuje a říká se mu "utajená výpověď" kdy svědek učiní oficiální výpověď ale jeho jméno automaticky patří pod kategorii "přísně tajné".Dokonce to v některých státech je ještě vylepšeno sktuečností že v případě, že se utajená výpověď prokáže jako vylhaná je její autor ihned pohnán ke zcela veřejnému procesu a následně souzen s exemplárními výsledky (tj.bez vyjímky horní trestní hranice).Samozřejmě, může to nahrávat k tomu že se to zúčastněné osoby dozví a následně proti "úniku" zakročí ale osobně jsem přesvědčen že tomu nějaké utajení zdroje tak jako tak nezabrání (většina echt bomb je obvykle přístupná jen velmi malému okruhu lidí a není zas takový problém si vytipovat komu to (na základě teze že svou kůži člověk nastaví jen ve chvíli kdy z toho má profit) to prospělo) a naopak právě publicita jej může chránit protože postihnout osobu veřejně známou a navíc se sympatiemi veřejnosti je podstatně těžší než nějakého neznámého kuliho.Ostatně, myslíš že by dnes někdo tak lobboval za Manninga kdyby se z jeho zatčení a zveřejnění jeho identity neudělala prvotřídní mediální show ale zatkli jej a zavřeli v tichosti?Já tedy ne...
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393576 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Mám za sebou 20 let v letech 1973 - 1993.


Půlka dokumentace byla Přísně tajné!, druhá velká část byla Přísně tajné - zvláštní důležitosti!, trochu toho bylo jenom Tajné! a Výhradně pro služební potřebu (to byl snad jenom jídelní lístek).


Prakticky všechno kromě posledního bylo navíc ZRU (Zvláštní režim utajení).


Profláknutí něčeho z toho znamenalo kriminál bez sebemenších diskuzí.


Proč to ale píšu: pokud něco má nějaký režim utajení, tak ať se k tomu KAŽDÝ tak chová, politiky a novináře nevyjímaje.


Pokud ale ministr (nebo někdo jiný) předá nějaký dokument novináři, pak má vědět, v jakém režimu ten dokument je.


Byl-li odtajněn, ať si s ním novinář dělá co chce, pokud ne, nechť nesou odpovědnost oba - první za neoprávněné poskytnutí utajované informace, druhý za neoznámení trestného činu úniku utajované informace.


Co platí zde nevím, protože podle mne je limitujícím faktorem skutečnost, byl-li dokument v okamžiku, kdy jej novinář dostal, utajován či nikoli.


Celá šaráda se skupinou samopalníků mně ale v obou případech přijde jako dost zbytečné divadlo a vyhozené peníze, odnesení počítačů a dalších písemností pak jako velká nehoráznost. Nehoráznost ale jenom do toho okamžiku, není-li cílem akce zjistit přesné datum a čas, kdy novinář dokument obdržel, tedy byl-li v tom okamžiku ještě utajován či už nikoli.
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393579 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Jaké jsou vůbec pravomoce VP, co se nevoj. objektů a záležitostí týká?
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393607 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dokument dle opakovaneho prohlaseni CT dnes ve zpravach byl ODTAJNEN zacatkem prosince 2010 ...
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393609 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Citace - Admin :

Dokument dle opakovaneho prohlaseni CT dnes ve zpravach byl ODTAJNEN zacatkem prosince 2010 ...



Tak to jsme asi koukali každý na jiné zprávy.Podle Událostí na ČT1 byl dokument poskytnut ČT i některým dalším médiím počátkem měsíce.Datum odtajnění ale zmíněno nebylo.
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393613 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

pust si to znovu, konkretne toto tam zaznelo "dokument byl odtajnen uz zacatkem prosince 2010, ale CT jej vysilala az pred mesicem" a dal se pozastavuji prave nad tim, ze se jednalo o kopii, kterou maji k dispozici i ostatni media
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393615 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

karaco viz výše:

Citace :

Nasazení Vojenské policie není omezené na vojenské objekty, ale na skutečnosti související s rezortem obrany.
Jinak by nemohla zasáhnout ani v případě rvačky s vojáky v uniformě v hospodě.


jinými slovy, pokud by skutečně pátrali po tajném dokumentu resortu obrany, což bude zřejmě hlavní problém ... tak s povolením soudu mohli.

otázka je jestli to musel být takový cirkus Wink
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393617 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

komplet je to shrnute tady, vcetne potvrzeni toho, ze dokument byl odtajnen a cela ta sarada je jen pro to, aby se overilo, zdali (a kym) byl dokument predan jeste pred jeho odtajnenim ... zmineny jsou i dalsi aspekty vcetne otazky adekvatnosti takoveho zasahu



www.ceskenoviny.cz
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393628 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Takže to koresponduje s mým názorem, že hledají datum, kdy to bylo venku
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393641 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

podle dnesniho Vondrova prohlaseni jde spise o to, ze v televiznich zaberech mela byt udajne videt jina, utajovana verze dokumentu (kterych ocividne existuje vic kopii, jsem z toho jelen ...)
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393709 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Citace - karaco :

Jaké jsou vůbec pravomoce VP, co se nevoj. objektů a záležitostí týká?



Zdar, VP má v trestním řízení stejné pravomoci (a povinnosti) jako PČR či jiný policejní orgán - celníci, inspekce policie či "inspekce" BIS nebo ÚZSI.


Pokud se jednalo o nebytovou prohlídku, a evidentně jednalo, tak zdy musel vydat příkaz soudce na návrh státního zástupce (do 6/2009 stačil souhlas státního zástupce, ale "díky" ústavnímu soudu je to takto zbastlené). V daném případě se postup VP opravdu jeví jako zbytečný cirkus, jak píše ICE, protože zde nebyla třeba žádná "silová" nebytovka, ale stačili páni v oblecích Wink Samopalníci a jim podobní jsou třeba v případech, kdy se jde např. na varnu pervitnu s nafetovanejma blbečkama či mafiánské doupě plné kosovských Albánců... Dle fotek kukláči s kevlareovýma helmama a M4 byli opravdu zbyteční a přiživili mediální hysterii. Výkřiky novinářů, že "ozbrojenci vojenské policie" obsadili televizi jsou opravdu bulvární, bohužel, resp. bohudík se hráblo i mezi ně, protože jejich drzost a pocit nepostižetelnosti při "investigativní" žurnalistice přerůstá rozumnou mez.


Shrnul bych to, že úmysl by dobrý, provedení špatné... Holt měli kalkulovat s mediálním útokem.
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393745 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Mě teda se.e jedna věc, někdo tě někam pošle, resp. dostaneš rozkaz, provedeš, jak nejlépe dovedeš, pár novinářů zabrečí, politici tě odepíšou a už po tobě v lepším případě neštěkne ani pes, v horším tě ještě řeší u soudu.
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393746 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

C'est la vie, když nemáš politický ani mediální kryti, tak to přežít nejde, ať by to bylo sebevíc podle zákona a sebevíc legitimní...
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393749 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Krytí v tu chvíli můžeš mít slíbené jaké chceš, stejně se pak na tebe všichni...a když nepůjdeš, tak se tě stejně zbaví.
URL : https://www.valka.cz/12-03-2011-Vojenska-policie-vtrhla-do-budovy-Ceske-televize-t112578#393750 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more