Informace o 2. dělostřeleckém pluku

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ahoj odborníci na 1. sv. válku. Připravuji dokument o svých předcích a potýkám se s informacemi o svém pradědečkovi. Moc jich nemám, pouze přiloženou fotografii a údaj o jeho úmrtí. Zemřel v Badenu u Vídně ( pravděpodobně tam byla vojenská nemocnice) dne 29.7.1918. Z fotografie je patrné, že byl u dělostřelců v hodnosti svobodníka, neboli nápředníka. Existuje nějaký zdroj informací, kde bych se mohl dozvědět více, např. kdy narukoval, kde bojoval atd. ? Podařilo se mi z fotografie identifikovat jubilejní metál, který má na hrudi a to je vše. Budu vděčný za jakoukoliv informaci a třeba i dedukci, kterou bych mohl použít.
Děkuji Tomáš
Informace o 2. dělostřeleckém pluku - Dopis adresovaný na vojnu

Dopis adresovaný na vojnu
Informace o 2. dělostřeleckém pluku - Pradědeček je ten stojící

Pradědeček je ten stojící
URL : https://www.valka.cz/Informace-o-2-delostreleckem-pluku-t111229#390718 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Tak jsem zjistil, že útvar byl 2.jízdní dělostřelecký pluk a pravděpodobně se v době úmrtí mého pradědečka pohyboval na italské frontě. Ale proč zemřel v Badenu u Vídně je mi záhadou....
URL : https://www.valka.cz/Informace-o-2-delostreleckem-pluku-t111229#396969 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more