02.02.2011 - V Izraeli našli baziliku s velmi dobře zachovalou mozaikou

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Izraelští archeologové informovali o nálezu kostela z byzantského období. Je ve středním Izraeli, na místě, kde se možná nachází také hrob biblického proroka Zachariáše. Odhalena je mimořádně dobře zachovalá mozaiková podlaha s výjevy znázorňujícími lvy, lišky, ryby a pávy.Hlavní archeolog Amir Ganor řekl, že bazilika byla využívána v období od 5. do 7. století.


Ve skále pod bazilikou se nacházející zbytky chodeb, které podle historiků vybudovali a používali židovští povstalci za revolty Bar Kochby proti Římanům ve 2. století.
Ganor dělil, že za týden bude nález znovu zakryt a zůstane tak do té doby, dokud se nepodaří získat dost peněz, aby mohl být zpřístupněn turistům.


zdroj: www.ceskenoviny.cz
URL : https://www.valka.cz/02-02-2011-V-Izraeli-nasli-baziliku-s-velmi-dobre-zachovalou-mozaikou-t110252#388714 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more