01.02.2011 - Americká armáda oznámila detaily soutěže na novou karabinu

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Armáda v pondělí zveřejnila návrh pobídky průmyslu k nabídkám na novou karabinu. Výběr by měl proběhnout ve třech fázích během dvou let. Armáda bude v březnu nebo dubnu pořádat jednodenní jednání s výrobci na vyjasnění parametrů. Konečné zadání proběhne v květnu a výrobci jako obvykle budou mít několik měsíců na předložení nabídek. Potom proběhnou mimořádně náročné testy trvající 12 - 18 měsíců. Bude vystřeleno 2 mil. nábojů. Zbraně budou testovány až do zničení a bude zjišťováno zda si udržují přesnost po dobu životnosti. To armáda dosud nikdy nezkoumala.
Ráže zbraně není předem dána, je pouze určeno, že má jít o zbraň na 500 m. Může mít jak plynové tak pístové nabíjení. Nejsou požadovány vyměnitelné hlavně ani ráže. Jakmile budou tyto zkoušky ukončeny, armáda bude pokračovat v modernizaci pušky M4. První fáze je dokončena, zbraň má těžší hlaveń a automatickou střelbu. Druhá fáze bude zaměřena na zvýšení efektivnosti a přesnosti, zvláště půjde o oblast závěru. Třetí fáze zaměřující se na operační systém započne za 18 měsíců. Cílem by mělo být menší množství plynu a tím i nečistot. Až bude známa vítězná zbraň, náčelník generálního štábu rozhodne, zde bude zavedena nebo zůstane zmodernizovaná M4. Podstatné budou i náklady. M4 nyní stojí okolo USD 1 300,- za kus.





Zdroj:
www.armytimes.com
URL : https://www.valka.cz/01-02-2011-Americka-armada-oznamila-detaily-souteze-na-novou-karabinu-t110109#388459 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more