13.01.2011 - Zasedání Rady Rusko - NATO na úrovni NGŠ se uskuteční v Bruselu 26.ledna 2011

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Brusel, 11.ledna 2011, INTERFAKS


26.ledna proběhne v Bruselu celá řada konzultací v otázkách spolupráce Ruska a NATO z oblasti protiraketové obrany (dále PRO).


"26.ledna se uskuteční první letošní zasedání Rady Rusko - NATO, v jehož rámci vážné rozhovory o otázkách vytvoření Euro-PRO i o dalších společných projektech", sdělil v úterý agentuře Interfaks stálý představitel Ruska v NATO Dmitrij Rogozin.


"Tentýž den se uskuteční v Bruselu zasedání Rady Rusko - NATO na úrovni náčelníků generálních štábů s účastí NGŠ Ozbrojených sil Ruska Nikolaje Makarova", uvedl Rogozin.


Podle jeho slov uskuteční N.Makarov také řadu dvoustranných jednání, při nichž se bude řešit spolupráce v problematice PRO.


"Je to jedno z nejdůležitějších témat vojenské a politické spolupráce mezi Ruskem a NATO", zdůraznil Rogozin


Dále také upřesnil, že dvoustranné rozhovory budou vedeny s hlavními partnery Ruska ve sférách vojenskopolitické a vojensko-technické spolupráce.



Zdroj: Novosti VPK
URL : https://www.valka.cz/13-01-2011-Zasedani-Rady-Rusko-NATO-na-urovni-NGS-se-uskutecni-v-Bruselu-26-ledna-2011-t108648#385418 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more