06.11.2010 - Airbus A400M připraven k prvnímu výsadku a prvnímu tankování ve vzduchu

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Artur Nurgalejev, Aviaport.ru


Společnost Military plánuje provést první výsadek z paluby vojenského transportního letadla Airbus A400M, v dalším kroku pak první doplnění paliva ve vzduchu.


Předpokládá taktéž, že se podaří uzavřít rozhovory o kontraktech s evropskými kupci, informoval Flightglobal.com.


Letadlo s palubním číslem MSN001 v nejbližší době absolvuje zkoušky v podmínkách uměle vytvořené námrazy v Toulouse, brzy ale zahájí zkoušky výsadků nejrůznějších nákladů.


Jak informoval viceprezident společnosti Airbus Military Fernando Alonso shazovat nafouknuté gumové balóny, potom makety techniky a nakonec dojde k výsadkům parašutistů z Francie a Velké Británie.


V tomto roce musí transportní A400M pojít nákladovými zkouškami na letecké základně Moron ve Španělsku a také musí absolvovat 5 letů v takových podmínkách, kdy vnějšími vlivy dojde k rozkmitání křídel.


Na letounu Airbus A400M jsou instalovány speciální ocasní nárazníky, které umožnily zvětšit úhel vzletu na 12°, před použitím byl tento úhel 10°.


Letadlo sériového čísla MSN001 musí také přeletěn na leteckou základnu RAF Brize Norton ve Velké Británii, kde budou provedeny testy doplňování paliva ve vzduchu z letounu Vickers VC10


Podle slov Fernanda Alonsa jsou základními prioritami pro rok 2011 zkoušky v podmínkách skutečné přírodní námrazy a také vykonání řady prvních přistání na nepřipravení či nezpevněné VPP (vzletové a přistávací plochy).


Zkoušky v mrazových podmínkách budou probíhat ve Švédsku a Kanadě, ve vysokohorském prostředí v Bolívii a ve vysokých teplotách ve Spojených arabských emirátech.


K 25.říjnu tohoto roku, podle toho, co uvedl Fernando Alonso, uskutečnily tři letouny A400M 200 letů v celkovém náletu 672 hadiny, což ale bylo o 200 hodin méně, než bylo původně plánováno.


¨Do konce tohoto roku plánuje společnost Airbus podepsat kontrakt na výrobu nových vojenských transportních letadel A400M s Belgií, Francií, Německem, Lucemburskem, Španělskem, Tureckem a Velkou Británií. Jako potenciální zákazník se jeví ještě Jihoafrická republika a Malajsie.


Již nyní je ale známo, že např. Německo snížilo plánovaný počet A400M z 60 na 53 letadel.


V tomto okamžiku má Airbus Military rozjednány zakázky na výrobu 170 transportních letadel Airbus A400M.



Zdroj: Aviaport.ru
URL : https://www.valka.cz/06-11-2010-Airbus-A400M-pripraven-k-prvnimu-vysadku-a-prvnimu-tankovani-ve-vzduchu-t105063#376255 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more