První světová válka - bratr proti bratru

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Zveřejňuji jednu zajímavou fotografii, která vznikla samozřejmě až po válce.
Vlevo je František - dobrovolník z USA, příslušník 23. střel.pluku franc.legií, vpravo jeho bratr Josef - (v té době již demobilizován), dříve příslušník 3.pěšího pluku RU armády na Piavě. Na snímku je dle mého názoru již zařazen do Slovácké brigády, ale nevím co znamená ten odznak na čepici.
Dále bych chtěl zjistit, zda opravdu mohli uvedení bratři bojovat přímo proti sobě.
URL : https://www.valka.cz/Prvni-svetova-valka-bratr-proti-bratru-t104920#375913 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Přímo proti sobě bojovat nemohli, jejich jednotky se nemohly potkat - 3. pěší pluk bojoval v roce 1918 v Itálii a 23. pluk francouzských legií ve Francii. Ale je to hezká symbolická fotka Wink
URL : https://www.valka.cz/Prvni-svetova-valka-bratr-proti-bratru-t104920#377011 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more