05 - Marathón 490 př. n. l.

Marathon 490BC

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.


NÁZEV KNIHY MARATHÓN 490 PŘ. N. L.
První vpád Peršanů do Řecka
Autor SEKUNDA, Nicholas
Překladatel SVOBODOVÁ, Jitka
Místo vydání Praha
Nakladatelství Amercom SA
Rok vydání 2010
Počet stran 95
ISBN 978-83-261-0376-6
Anotace Bitva u Marathónu byla prvním vojenským střetem, který rozhodoval o osudu vznikající evropské civilizace. Střetly se v ní expandující asijská despocie s malou demokracií, nucenou nasadit k obraně své nezávislosti všechny dostupné síly. Zároveň šlo o první větší bitvu řecko-perských válek, trvajících s přestávkami přes dvě století. Publikace zasazuje střet do celkového kontextu politického vývoje počátku dlouhodobých válečných akcí. Využívá všech existujících písemných pramenů, které konfrontuje s výsledky podrobného terénního a archeologického výzkumu bojiště. Na tomto základě dochází k několika překvapivým závěrům, z nichž část se v odborné literatuře objevuje poprvé. Text je doplněn velkým množstvím černobílých fotografií, barevných obrázků, mapových náčrtů a prostorových map.
Součástí publikace je DVD s filmem Rozhodující bitvy. Bitva u Marathónu.
Recenze ---
Obálka
Poznámka
URL : https://www.valka.cz/05-Marathon-490-pr-n-l-t103816#373162 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more