06 - Francie 1940

France 1940

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.


NÁZEV KNIHY FRANCIE 1940
Blesková válka na západě
Autor SHEPPERD, Alan
Překladatel MARŠÁLEK, Zdenko
Místo vydání Praha
Nakladatelství Amercom SA
Rok vydání 2010
Počet stran 96
ISBN 978-83-261-0382-7
Anotace Po osmi měsících, označovaných jako "podivná válka", přešla německá branná moc na konci první květnové dekády roku 1940 do útoku, kterým v několika dnech rozvrátila obranné pozice francouzské, britské, belgické a nizozemské armády. Rozhodující úlohu v tomto útoku sehrály německé tankové jednotky, které během dvou týdnů pronikly ardenskými lesy, překročily řeku Maasu a rychlým postupem směrem k pobřeží La Manche rozsekly nepřátelské uskupení na dvě části. Postup německých tanků byl tak rychlý, že se francouzským ani britským jednotkám na něj vůbec nepodařilo adekvátně zareagovat. Publikace, jež je doplněna o desítky fotografických, obrazových a mapových příloh, se zabývá úspěšným německým tankovým útokem, provádí rozbor ozbrojených sil obou stran a objasňuje důvody, které vedly k překvapivě rychlému německému vítězství nad armádou, jež byla do té doby považována za nejlepší v Evropě.
Součástí publikace je DVD s filmem Po stopách druhé světové války. Dunkerque.
Recenze ---
Obálka
Poznámka
URL : https://www.valka.cz/06-Francie-1940-t103368#371899 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more