03.08.2010 - Pohraniční srážky mezi Libanonem a Izraelem

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dnes vypukly srážky mezi Libanonem a Izraelem na společné hranici. Byla zaznamenána i střelba z těžkých zbraní. Byl zabit jeden izraelský důstojník, podplukovník Dov Harari velitel praporu, několik libanonských vojáků a libanonský reportér. Obě strany se navzájem obviňují z vyprovokování konfliktu. Pozorovatelé OSN byli zapojeni do řešení.




Zdroj:
edition.cnn.com
URL : https://www.valka.cz/03-08-2010-Pohranicni-srazky-mezi-Libanonem-a-Izraelem-t102417#369145 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Potvrzuji zprávu Marka. Izraelská armáda oznámila UNIFIL záměr vyčistit určitý úsek hranic na izraelské straně od náletových dřevin z důvodu zlepšení výhledu. Jedná se o prostor nedaleko kibucu Misgav Am. UNIFIL v souladu se standardním postupem informovalo libanonskou armádu. Její příslušníci naplánovali ostřelovačský přepad a k akci přizvali i novináře. Při přepadu byl jeden izraelský důstojník zabit a druhý těžce raněn. Příslušníci IDF palbu opětovali a přivolali i palebnou podporu. Izraelská střelba z tanků, děl, vrtulníků a ručních zbraní zabila tři libanonské vojáky a jednoho novináře. Následně došlo k oboustrannému obviňování z vyprovokování incidentu, nicméně UNIFIL předběžně potvrdilo izraelskou verzi. Samozřejmě se událost dále vyšetřuje.


Padlým izraelským důstojníkem je podplukovník v záloze Dov “Barry″ Harari, věk 45, z Netanyi, velitel záložního praporu. Zraněným je velitel jedné z rot tohoto praporu, kapitán Ezra Lakia, jenž utrpěl střelné poranění hrudi. V úterý večer se Capt. Lakia nacházel ve stabilizovaném stavu v nemocnici Rambam Medical Center v Haifě.


Zdroje:
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=183525
www.jpost.com
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=183565
URL : https://www.valka.cz/03-08-2010-Pohranicni-srazky-mezi-Libanonem-a-Izraelem-t102417#369179 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Podle Izraelských zdrojů k incidentu došlo při předem ohlášeném odstraňování keřů na Izraelské straně hranice (ale za Izraelským bezpečnostním plotem) a šlo o cílený odstřelovačský přepad, protože byl kromě zastřeleného pplk. zasažen ještě další vyšší důstojník, a varovné výstřely se nekonaly.
URL : https://www.valka.cz/03-08-2010-Pohranicni-srazky-mezi-Libanonem-a-Izraelem-t102417#369147 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more