29.07.2010 - Stíhačky F-22 v Hollomanu končí, nahradí je F-16

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Z důvodu nízkého počtu stíhacích letounů F-22A Raptor a nutnosti jejich efektivního rozmístění a využití se velení USAF rozhodlo zredukovat počet základen, z nichž jsou Raptory provozovány. V důsledku toho budou F-22A dislokované na základně Holloman AFB, stát New Mexico, přemístěny jinam. Jedna z perutí F-22A bude z Hollomanu převelena na floridskou Tyndall AFB, druhé peruti budou letouny odebrány a rozděleny mezi jednotky na základnách Nellis AFB, stát Nevada, Tyndall AFB, stát Florida, Langley AFB, stát Virginia, a Elmendorf AFB, stát Alaska. Stroje F-22 budou na Hollomanu nahrazeny letouny F-16 dvou cvičných perutí.


Zdroje:
www.holloman.af.mil
articles.dailypress.com
www.adn.com
www.alamogordonews.com
URL : https://www.valka.cz/29-07-2010-Stihacky-F-22-v-Hollomanu-konci-nahradi-je-F-16-t102365#369020 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more