19.07.2010 - Vypsána soutěž o návrh památníku letounu Spitfire

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Britská nadace The Spitfire Tribute Foundation vyhlásila soutěž o nejlepší návrh památníku, který by měl připomínat jak tvůrce letounu, R. J. Mitchella, tak Spitfire samotný a jeho roli v obraně Velké Británie a boji za svobodu. Pamatáník, který ma být až 55 metrů vysoký a s rozpětím křídel až 30 metrů by měl stát v Southamptonu, městě, kde poprvé vzlétl k testovacímu letu. Památník by měl být dokončen do konce příštího roku, aby tak připomněl 75. výročí prvního vzletu.


Nadace zároveň zahájí sbírku na realizaci památníku, odhadovaná cena je kolem 2 milionů liber. Autor vybraného návrhu nedostane finanční odměnu, ale možnost proletět se v dvousedadlovém Spitfiru.


Pokud se chcete zúčastnit, moc času nezbývá, protože návrhy musí být podány do 9. srpna 2010.


Více info : www.telegraph.co.uk
URL : https://www.valka.cz/19-07-2010-Vypsana-soutez-o-navrh-pamatniku-letounu-Spitfire-t101768#367605 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more