kořistní Stuart

prosím o pomoc

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Prosím znalce o pomoc při rekonstrukci vzhledu a především kamufláže němci ukořistěných M3A1 stuart, a to hlavně v severní africe. Jde mi především o tank na přiloženém obrázku. Nejsem velký odborník, ale podle mne jde o verzi M3A1 s kulatou věží. Pokud objevíte nějaké změny (nebo o nich prostě víte), dejte pls vědět. Předem díky
URL : https://www.valka.cz/koristni-Stuart-t46079#179633 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Jde M3 Stuart v konfiguraci kulatá věž, dva poklopy, měl by to být M3A1 ale podle Concordu US Light Tanks M3A1 neměl díry na kulomety, takže výběr je pouze na vás. Pod stojícím vojákem v pravo je vidět otvor po vymontovaném kulometu¨což svědčí o tom že jde o M3 ?. Neznám lokaci tohoto snímku ale může jít i o tank ukořistěný v SSSR kam jich byly stovky dodány v rámci Lend-Lease.
Jsou známé fotografie tanků se sovětskou posádkou s US kuklami na hlavách a samopaly Thompson M1928A1 z předhůří Kavkazu.
V polské publikaci Lend-Lease vol II je Stuartů z východu hromada včetně kořistních německých a jednoho maďarského. V Severní Africe pokud je mi známo šlo většinou o tanky ukořistěné na Britech v pískové kamufláži popř tříbarevné.
URL : https://www.valka.cz/koristni-Stuart-t46079#191715 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more